Privat

”Jeg skal bare have en sort kaffe, tak!” Den bestilling har du sikkert hørt før – hvis du ikke er en af dem, der selv har slynget ordene ud til baristaen bag disken.

… men hvad er sort kaffe? Er kaffe ikke altid sort?

Læs også:

Vasket kaffe - specialkaffe - ØNSK kaffe

Hvad er sort kaffe?

Sort kaffe er en kaffetype, hvor der ikke er tilsat mælk. Det kan altså både være en filterkaffe, en americano, en lungo, et espressoshot (eller to) og andre bryggemetoder, der giver sorte skønheder i kaffekoppen.

Sort kaffe: Americano eller filterkaffe?

Når du slynger sætningen om en sort kop kaffe ud til baristaen, bliver der ofte slynget en sætning tilbage: ”Skal det være en filterkaffe eller en Americano?”
… og så står du der. Overvejer. Og er måske i tvivl om, hvad forskellen egentlig er. Lad os opsummere!

Americano

Americano er brygget på en espressomaskine. En americano er et espressoshot, der er suppleret med varmt vand. En americano er intens i smagen, og har et lækkert lag crema på toppen.

Filterkaffe

Filterkaffe er kaffe, der er brygget på en almindelig kaffemaskine med et kaffefilter som vigtigt værktøj. I filteret hælder du kaffe, hvori vandet løber igennem, når du sætter kaffemaskinen i gang. En filterkaffe er mere blød i smagen end americanoen.

Fem tips til en bedre kop kaffe

Americano eller filterkaffe. Der skal tips på kanden, hvis du vil have en god kop kaffe i koppen, og dem serverer vi her!

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.