Privat

Vand og kaffebønner går i hånd i hånd, når du skal brygge kaffe, der munder ud i en gylden mundfuld. Hvis altså vandets og kaffebønnernes kvalitet spiller.

Særligt vandet har en vigtig rolle, når du skal brygge en god kop kaffe. Det er ikke altid bare at tænde for hanen.

Læs også:

BWT-filterkande-rød-lys-min

Hvad er vand?

Vand er vand. Det giver næsten sig selv. Men vand til kaffe er noget særligt. Vand udgør op til 99% af en kop kaffe. Vandets kvalitet har derfor stor indflydelse på den smagsoplevelse, du ender med i koppen.

Vand til kaffe skal være lugtfri og have en klar farve. Og så enkelt er det faktisk ikke. Kombinationen af mineraler, salte og metaller i vandet kan påvirke din kaffebrygning i en sådan grad, at både smag, duft og udseende ændrer sig. Og det er ikke altid i en positiv retning.

Nogle områder har blødt vand, hvor der ikke er meget kalk eller mineraler at finde i vandet. Andre områder har hårdt vand, der har (for) højt indhold af kalk, metaller og nogle mineraler. Vand til kaffe skal gerne have en neutral ph-værdi. Det er en simpel tommelfingerregel.

Hvis du brygger kaffe med hårdt vand, kan du risikere at få en tynd og svag kop kaffe i koppen. Det kan derfor være nødvendigt at bruge mere kaffe eller en finere malet bønne. Hvis du brygger kaffe med blødt vand, der er fattig på kalk, magnesium og mineraler, kan du få en bitter og sur kop kaffe i koppen.

En oplagt løsning kan derfor være at filtrere dit vand fra hanen. Du kan købe forskelligt kits og udstyr til at filtrere dit vand, så det bliver helt perfekt at brygge kaffe med. Vi har fx vores BWT filterkande, der filtrerer kalk, klor og tungmetaller fra vandet. Derudover tilføjer kanden den rette mængde magnesium til vandet, der gavner kaffens smag.

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.


    Test: