En flad hvid. Navnet gør ikke noget godt for kaffetypen, hvis man oversætter direkte fra engelsk til dansk. Så lad os lade være med det. En flat white fortjener nemlig en bedre beskrivelse, da kaffen giver vores smagsløg en behagelig oplevelse.
Læs også:
Hvad er en flat white?
En flat white er den australske eller newzealandske version af en kaffe med mælk. Begge lande kæmper lidt om rettighederne til kaffens oprindelse. Vi lader dem om den del – og holder os til at forklare kaffens egenskaber. Flat white er ofte lavet på to skud espresso, der overhældes af varm mælk. Det lyder som mange andre kaffe-med-mælk-klassikere, men også her er der en forskel, der er værd at kende.
Flat white er rig på smag af espresso, som cappucino er, men har derimod en finere og mindre mængde af mælkeskum, end cappuccino har. Der er faktisk kun lige nok skum på toppen til at lave lidt latte art. Her kommer navnet i spil, da australierne ønskede at skabe en mere flad kaffetype uden en masse skum på toppen.
… men hvad er så forskellen på en flat white og en café latte?
En café latte er mere blid i smagen, end flat white er, da en flat white er lavet på mindre mælk.
En flat white er derfor et oplagt valg til dig, der søger en middelvej, hvor du kan smage espressoen, men hvor du ikke drukner i tyk mælkeskum.