Privat

Steamet mælk er en uundværlighed, når du skal lave favoritter som café latte, cappuccino, flat white – og der er flere, hvor de kommer fra. Det er dog ikke helt gyldigt, hvordan den såkaldt dampede mælk gør sig til i koppen. Vi fortæller mere her!

Steamet mælk - ØNSK Kaffe

Hvad er steamet mælk?

Steamet mælk er mælk, du har varmet og skummet, så det nu er klar til at komplimentere et skud eller to espresso.

Du steamer mælk på en, ja, steamer. Det er den, vi kalder en steamerpind eller -arm og som sidder på en espressomaskine a la den, der er på vores Rocket espressomaskine. Du kan også bruge den manuelle mælkeskummer, der ligner et piskeris.

Når du bruger damp til at steame mælk med, får du også den slags skum, der er nemmere at håndtere, når du skal praktisere latte art.

Sådan skummer du mælk til perfektion

Lad os give dig en hjælpende hånd med den der steamet mælk. Det er nemlig ikke bare sådan lige til at opnå den her skum, vi har ret høje krav til.

Frem med den friske mælk! Nu skal der steames majestætisk mælkeskum. 

Sådan laver du latte art

Når vi taler om steamet mælk, er det svært at komme udenom latte art – særligt når vi selv lige har nævnt den skummende kunst.

Latte art er prikken over i’et på en god kop kaffe. Selvom det blot er for synets skyld, smager en cappuccino bare bedre med et kærligt hjerte i latte art på toppen. Vi lærer dig derfor, hvordan du på rekordtid (yes, rekord!) pryder din kaffe med klassikeren. 

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.