Privat

Latte macchiato er endnu en kaffe med mælk i rækken af de forskellige typer, der ligner hinanden, men alligevel er så forskellige i både smag og konsistens.

Latte macchiato er for dig, der foretrækker din kaffe både cremet og mælket.

Læs også:

Hvad er latte macchiato?

Latte betyder på italiensk mælk, og macchiato betyder at ”markere” eller ”plette” noget. Og det er faktisk det, man gør, når man laver en latte macchiato. Man varmer og skummer mælk i en mælkekande, og hælder mælken i et glas. Herefter ”markerer” man mælken ved at hælde espressoshot i glasset.

En latte macchiato er lavet på lige dele espresso, varm mælk og mælkeskum. Den er genkendelig ved at dele sig i tre dele i glasset, når espressoen rammer mælken heri. Du har måske set en klassisk kaffeplakat på din lokale kaffebar, eller måske bare på Pinterest, hvor en grafiker har udfoldet sig kreativt og visualiseret forskellige kaffetyper. Her er latte macchiatoen let genkendelig som et langt glas med tre tydelige dele:

·    Skummet mælk på toppen
·    Espresso
·    Varm mælk

Sådan skummer du mælk til din latte macchiato

Når du skal skumme mælk til din kaffe, i det her tilfælde til din latte macchiato, kan du egentlig bruge den mælk, du foretrækker. Du skal dog være opmærksom på, at fed mælk har tendens til at blive mere cremet og fyldig, hvor lettere mælk skummer mere.

Vi har lavet en god guide til dig, der vil have mælken i egen hånd og skumme løs til lækre kaffevarianter som latte machiatto.

 

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.