Du kan nok ikke se nitro kaffe på din kaffebars menukort. Endnu. Bryggemetoden er nemlig ved at blive ret populær, og vi giver det ikke lang tid før, du kan nyde en kop nitro kaffe hos den lokale.
Nogle vil nok mene, at nitro kaffe er en teknisk bryggemetode, der mest af alt minder om en tur i fysiklokalet. Navnet på metoden gør i hvert fald. Sådan er det dog ikke helt.
Læs også:
Hvad er nitro kaffe?
Nitro kaffe er koldbrygget kaffe, der er tilført nitrogen. Det lyder måske skørt, men det er det ikke. Det er meget almindeligt at tilføje gas til læskende drikke. Du har vel smagt sodavand før, ikke?
Nitro kaffe er en silkeblød og boblende fornemmelse i munden. Nitrogen i kaffen laver de her små bobler, der ikke forstyrrer oplevelsen, men derimod tilføjer en delikat konsistens. Nogle kan lide at nyde nitro kaffe ren, mens andre tilføjer lidt sirup i koppen. Der er selvfølgelig også kreative sjæle, der har kreeret cocktails med nitro kaffe som fundament for den livlige og lækre oplevelse i glasset.