Privat

Når du begiver dig ud på en velsmagende rejse i kaffeverdenen, støder du med garanti på kafferistning. Og herunder begrebet first crack. Det er i hvert fald det, du støder på her, hvor vi gør dig klogere og sender dig godt videre på rejsen.

Læs også:

 

Hvad er first crack? 

Når kaffebønnerne bliver ristet under varme, er bønnerne under udvikling. På et tidspunkt er indholdet af vand og gasophobningen af CO2 i bønnen så højt, at trykket får kaffebønnerne til at ”poppe” som en popcorn. Det kalder man first crack. Her vokser kaffebønnen i størrelse, og farven begynder at forandre sig – og så begynder bønnen at dufte af kaffe. Efter first crack begynder ”udviklingsfasen” så at sige.

Hvis du prøver kræfter med hjemmeristning(link til side herom), skal du stoppe ristningen et til to minutter efter first crack, hvis du foretrækker filterkaffe eller kaffe fra stempelkanden.

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.