Privat

Når du begiver dig ud på en velsmagende rejse i kaffeverdenen, støder du med garanti på kafferistning. Og herunder begrebet first crack. Det er i hvert fald det, du støder på her, hvor vi gør dig klogere og sender dig godt videre på rejsen.

Læs også:

 

Hvad er first crack? 

Når kaffebønnerne bliver ristet under varme, er bønnerne under udvikling. På et tidspunkt er indholdet af vand og gasophobningen af CO2 i bønnen så højt, at trykket får kaffebønnerne til at ”poppe” som en popcorn. Det kalder man first crack. Her vokser kaffebønnen i størrelse, og farven begynder at forandre sig – og så begynder bønnen at dufte af kaffe. Efter first crack begynder ”udviklingsfasen” så at sige.

Hvis du prøver kræfter med hjemmeristning(link til side herom), skal du stoppe ristningen et til to minutter efter first crack, hvis du foretrækker filterkaffe eller kaffe fra stempelkanden.

When you embark on a tasty journey in the world of coffee, you’re bound to encounter coffee roasting. And including the concept of first crack. At least that’s what you’ll find here, where we’ll make you wiser and send you on your way.

Read also:

 

What is first crack?

When coffee beans are roasted under heat, the beans are developing. At some point, the water content and the gas accumulation of CO2 in the bean are so high that the pressure causes the coffee beans to “pop” like a popcorn. It’s called first crack. Here the coffee bean grows in size and the colour starts to change – and then the bean starts to smell like coffee. After the first crack, the “development phase” begins, so to speak.

If you try home roasting, stop roasting one to two minutes after first crack if you prefer filter coffee or coffee from a coffee pot.

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.