Privat

Altitude

Altitude betyder højde på dansk. Og selvom højde måske ikke er noget af det første, der falder dig ind, når du smager på den gode kop kaffe, så er det alligevel en faktor, der har betydning for det, der ender i din kop. 

Læs også:

Upload Image...

Hvad er altitude?


Når det kommer til kaffe, så er altitude, den højde, kaffebønnerne er groet i. Her er der ikke tale om kaffebuskens højde, men dyrkningsområdet højde. Man skelner mellem høj- og lavlandskaffe. Højder er synonym for god kaffe, da der i bjergene er lidt køligere og en mere stabil temperatur. Hvis temperaturen bliver for høj i kaffeplantagerne, udvikler kaffebærrene sig for hurtigt og når ikke at få den dybe og komplekse smag, vi kender fra kvalitetskaffe.

 

Højlandskaffe 


Højlandskaffe bliver dyrket i bjergrige områder med stejle skråninger. Her står kaffebuskene i vandrette rækker på noget, der minder om terrasser eller trappetrin. Metoden medvirker til, at kaffebærene får en masse  sol og mindsker samtidig risikoen for korrosion samt faciliterer plukningen af kaffen. Det meste højlandskaffe bliver nemlig plukket med hånden, hvilket i høj grad bidrager til kaffens høje kvalitet og karakteristiske smag, idet kun udvalgte, modne bær bliver godkendt.

Højlandskaffe er ofte vasket Arabica kaffe, og smagen er dyb med syrlighed. Den er rig på karakter med en afrundet krop og smagfulde nuancer, der varierer i takt med de lokale forhold, som kaffen er dyrket i. Det gør kaffen spændende at gå på opdagelse i. 

Lavlandskaffe 

Lavlandskaffe bliver dyrket under 600 meter 

Lavlandskaffe vokser hurtigt, og smagen er meget kraftig.

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.