Privat

Altitude

Altitude betyder højde på dansk. Og selvom højde måske ikke er noget af det første, der falder dig ind, når du smager på den gode kop kaffe, så er det alligevel en faktor, der har betydning for det, der ender i din kop. 

Læs også:

Upload Image...

Hvad er altitude?


Når det kommer til kaffe, så er altitude, den højde, kaffebønnerne er groet i. Her er der ikke tale om kaffebuskens højde, men dyrkningsområdet højde. Man skelner mellem høj- og lavlandskaffe. Højder er synonym for god kaffe, da der i bjergene er lidt køligere og en mere stabil temperatur. Hvis temperaturen bliver for høj i kaffeplantagerne, udvikler kaffebærrene sig for hurtigt og når ikke at få den dybe og komplekse smag, vi kender fra kvalitetskaffe.

 

Højlandskaffe 


Højlandskaffe bliver dyrket i bjergrige områder med stejle skråninger. Her står kaffebuskene i vandrette rækker på noget, der minder om terrasser eller trappetrin. Metoden medvirker til, at kaffebærene får en masse  sol og mindsker samtidig risikoen for korrosion samt faciliterer plukningen af kaffen. Det meste højlandskaffe bliver nemlig plukket med hånden, hvilket i høj grad bidrager til kaffens høje kvalitet og karakteristiske smag, idet kun udvalgte, modne bær bliver godkendt.

Højlandskaffe er ofte vasket Arabica kaffe, og smagen er dyb med syrlighed. Den er rig på karakter med en afrundet krop og smagfulde nuancer, der varierer i takt med de lokale forhold, som kaffen er dyrket i. Det gør kaffen spændende at gå på opdagelse i. 

Lavlandskaffe 

Lavlandskaffe bliver dyrket under 600 meter 

Lavlandskaffe vokser hurtigt, og smagen er meget kraftig.

Altitude

Altitude means height in English. And while height may not be one of the first things that comes to mind when you taste a good cup of coffee, it’s still a factor in what ends up in your cup.

Read also:

Upload Image...

What is altitude?


When it comes to coffee, altitude is the height at which the coffee beans are grown. This is not the height of the coffee bush, but the height of the growing area. A distinction is made between highland and lowland coffee. Altitude is synonymous with good coffee, as in the mountains it is a little cooler and a more stable temperature. If the temperature gets too high in the coffee plantations, the coffee berries develop too quickly and do not manage to get the deep and complex taste we know from quality coffee.

 

Highland Coffee


Highland coffee is grown in mountainous areas with steep slopes. Here, the coffee bushes stand in horizontal rows on something resembling terraces or steps. The method helps the coffee beans to get a lot of sun and at the same time reduces the risk of corrosion and facilitates the picking of the coffee. Most Highland coffee is picked by hand, which contributes greatly to its high quality and distinctive flavour, as only selected, ripe berries are accepted.

Highland coffee is often washed Arabica coffee, and the flavour is deep with acidity. It is rich in character, with a rounded body and flavourful nuances that vary according to the local conditions in which the coffee is grown. This makes the coffee exciting to explore.

Lowland coffee

Lowland coffee is grown below 600 metres

Lowland coffee grows quickly and the flavour is very strong.

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.