Privat

Kaldi

Du drikker ikke bare en god kop kaffe. Du drikker en god kop kaffe, der er tilsat en lige så god historie. Her giver vi dig den, der handler om Kaldi. Man siger, at det er ham, der opdagede kaffen. Og vi siger tak! 

Læs også:
Kaffebønne
Kaffetræ
Kaffebær 

Upload Image...

Hvem er Kaldi?

Man siger, at Kaldi var ham, der opdagede kaffeplanten.

Kaldi var en ung gedehyrde i Etiopiens bjerge. En dag så Kaldi sine geder opføre sig mærkeligt. De havde så meget energi, at de ikke sov den nat. Først troede Kaldi, at de var besatte. Efter nogle undersøgelser fandt Kaldi ud af, at gederne havde spist af et ukendt træ med røde bær. Kaldi, der følte sig eventyrlysten, besluttede sig for at prøve bærrene. Efter at have spist et par stykker sluttede han sig til gederne, der dansede og boltrede sig. Han blev den lykkeligste gedehyrde der findes!

Senere gik en munk igennem og observerede Kaldi og de dansende geder. Forvirret stoppede han op for at se, hvad der foregik. Kaldi fortalte ham om de røde bær, og munken var overbevist om, at de var et svar på hans bønner. Han forklarede Kaldi, at han altid ville falde i søvn midtvejs i sine bønner. Da han spiste de mystiske røde bær, var han i stand til at holde sig vågen. Han blev oppe i timevis og bad. Nøjagtig som han altid havde ønsket, var muligt. Siden den episke opdagelse har kaffe udviklet sig til den skønne drik, som folk over hele verden nyder. Tak, Kaldi!

… eller bare tak til den kreative historiedigter.

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.