Privat

Koffein 

Du kender sikkert nogle, der ikke kan drikke kaffe efter kl. 16. Det forstyrrer nattesøvnen. Du kender sikkert også årsagen. Der er koffein i kaffe. Her på siden gør vi dig lidt klogere på natteravnen, der sætter en stopper for mange kaffedrikkeres skønhedssøvn – hvis de altså ikke vælger den koffeinfrie kop.

 

Læs også:
Koffeinfri kaffe

Upload Image...

Hvad er koffein? 

Koffein er et naturstof, der findes i mange planter. Koffein tilhører en kemisk gruppe, der hedder plante-alkaloider. Koffein virker opkvikkende, da det stimulerer centralnervesystemet og produktionen af adrenalin. Koffein får blodkarrene til at trække sig sammen, hvilket får pulsen og blodtrykket til at stige. Derudover påvirker koffein udskillelsen af dopamin, som får os til at føle glæde og velbehag. Disse faktorer er årsagen til, at mange ikke kan sove, når de har drukket kaffe for sent. Og det er også årsagen til, at mange ikke føler, de kan vågne før, de har fået deres morgenkaffe. 


Fun fact: Når man laver koffeinfri kaffer, og trækker koffeinen ud af kaffen, så sælger man faktisk det overskydende koffein til læskende lækkerier som Coca Cola og Red Bull.

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.