Espresso macchiato er endnu en tilføjelse til macchiato-familien, der har sine rødder i Italien.
Her er espresso macchiato den intense fætter, der smager dejligt af espresso, og får sin bløde konsistens af cremet mælk.
Se også:
Hvad er espresso macchiato?
En espresso macchiatio, der også kan gå under det mere enkle navn macchiato, er et espressoshot med en smule mælkeskum.
Spørger du macchiatoens mange fans, vil de nok beskrive fremgangsmåden ganske enkel: Tilføj noget mælk til et skud espresso.
… og den beskrivelse er heller ikke helt forkert, men lad os lige dykke lidt længere ned i kaffen:
Macchiato betyder på italiensk ”at plette” eller ”at markere” noget. Og det er det, man gør, når man laver en macchiato. Man pletter det intense espressoshot med mælkeskum. Mælkeskummet er ikke blot til for at give dig en blød fornemmelse på tungen. Mælkeskummet holder også på espressoens aroma, og du får en kaffe i koppen, hvor espressoens velsmagende egenskaber trænger igennem på den der lækre måde, så du får lyst til en kop mere.
Espresso macchiato minder om sin bror, latte macchiato, men er mere rig på smagen af espresso. Man kan sige, at espresso macchiato er for dig, der vil ”markere” din espresso med mælk. Latte macchiato er for dig, der vil ”markere” din mælk med espresso.