Når det kommer til kafferistning, er der en verden af begreber, udtryk, processer og ristningsgrader. Her på siden dykker vi ned i det, man kalder city roast.
Læs også:
Hvad er city roast?
City roast er en type indenfor mellemristet kaffe. Her gennemfører kaffebønnerne det første knæk, som man også kalder ”first crack”, hvilket giver en tør kaffebønne med en brun farvenuance. Kaffebønnerne har meget smag, der ikke bliver forstyrret af brændte smage som ved fx italian roast og french roast.
Hvis vi skal beskrive smagen på city roast, er det en let smag, der er rig på både syre og sødme – og på grund af den lysere ristning kan man fremhæve kaffens egne komplekse smagsnuancer som fx blomsterlige og frugtige nuancer. Men når du rister så lyst, er der fare for, at du får en flad og kedelig kaffe, da den ikke når at udvikle de gode, søde smag.
Hvad er full city roast?
Du kan også støde på begrebet full city roast, der er en grad mørkere end den, vi har beskrevet ovenfor.