Slow coffee er en brygningsmetode, der lægger vægt på kvalitet frem for hastighed.
Det handler om at tage sig tid til at nyde sin kop kaffe i stedet for at sluge den hurtigt.
Slow coffee handler ikke kun om processen med at lave kaffe med god smag, men også om at skabe en oplevelse omkring den, hvor man får et fredsfyldt øjeblik, hvor man kan komme helt ned i gear og opfyldes med ny energi.
Nogen vil sågar sige, at det er næsten mediterende, når man laver slow coffee. Det er hvert fald, hvad vores co-founder Rasmus Ditlev fortalte, da han gæstede Podcasten Ufornuftigt, hvor han fortalte vært Henrik Tingleff om det at drikke kaffe som en meditativ langsommelighedsproces.
Læs også:
Hvad er slow coffee?
Slow coffee er både en bryggemetode, hvor kaffen brygges langsommeligt, og som førnævnt et koncept omkring kaffebrygning som meditation.
Oftest kommer bryggemetoden til udtryk i form af det til udtryk ved pour-over kaffe eller dryp kaffe, hvor kaffen langsomt vædes fra en håndhold el-kedel. Vandet trække derefter langsomt kaffens smag og aroma med sig og drypper langsomt ned i kaffekoppen eller kaffekanden. Men den langsomme bryggemetode vil du få en forholdsvis lang bryggetid som tillader at trække mange gode smage ud af kaffen.
The Slow coffee movement
Man taler nogle gange om nogle bølger/waves i kaffeverdenen. Den første kaffebølge handlede om kaffe som et funktionsmiddel. Den anden bølge var der hvor café kulturen satte ind. Vi lærte at drikke espresso, café latte osv. I anden bølge tænkes ikke så meget over kvaliteten af bønnerne og om de er kommet til på ordenlig vis. Det gøres i stedet i tredje bølge, hvor særligt konceptet fra slow coffee, dryp kaffe, pour-over samt bæredygtighed kaffe er i højsædet.
Her anser man kaffe lidt som vin. Man vurderer kaffe ud fra dens sort, terroir og giver sig god tid til at brygge den, så man kan få alle kaffens nuancer frem.