Privat

Carbonic maceration 

Når det kommer til kaffe, er der mange ord og processer, der kan være svære at tyde. Det er derfor, vi har bikset den her ordbog sammen til dig. Og det er derfor, vi her forklarer dig, hvad carbonic maceration er. Det er nemlig et af de der ord, der er nemme at snuble over. Også på tungen. 

Læs også:
Kaffebønne

Upload Image...

Hvad er carbonic maceration?

Carbonic maceration er kort fortalt, når kaffe gæres i et miljø, der er rigt på kuldioxid. Når kaffebærerne er plukket, bliver de anbragt i en lufttætte tønde. Herefter tilfører man CO2 i tønden, som så tillader kaffebærerne at nedbryde forskellige niveauer af pektin. Denne forarbejdning skaber typisk lyse og vin-agtige kaffer med stærke noter af røde frugter.

Carbonic maceration

When it comes to coffee, there are many words and processes that can be difficult to decipher. That’s why we’ve put together this dictionary for you. And that’s why we’re here to explain what carbonic maceration is. It’s one of those words that’s easy to trip over. Also on the tongue.

Read also:
Coffee bean

Upload Image...

What is carbonic maceration?

Carbonic maceration is, in short, when coffee is fermented in an environment rich in carbon dioxide. Once the coffee beans are picked, they are placed in an airtight barrel. CO2 is then added to the barrel, which then allows the coffee beans to break down different levels of pectin. This processing typically creates bright and wine-like coffees with strong notes of red fruits.

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.