Privat

Frappé betyder afkølet – og det er lige præcis det, du bliver, når du drikker en cremet og kold frappé.

Se også:

Hvad er en frappé?

En frappé minder om en iskold milkshake med smag af kaffe. Den er cremet, fyldig – og lige til at slubre med et sugerør.

En græsk opfindelse med et italiensk-klingende navn

Frappé er faktisk en græsk opfindelse. Dimitris Vakondios, der var ansat ved Nestlé, var en tur på messe. Her fik han i løbet af dagen lyst til kaffe, men mangel på varmt vand fik ham ud i desperate metoder til at lave en kop kaffe. Han improviserede på højt niveau med instant kaffe, koldt vand og en shaker, der mundede ud i den her skummende kaffedrik, vi i dag kender som frappé.

Shakerens rystende fornemmelse forårsager en reaktion i proteinerne, der danner en membran på drikkens overflade. Membranen fanger luft, og skaber den tykke skum.

Nestlé tog da også hurtigt medarbejderens opfindelse til sig, og gjorde opskriften på frappé kommerciel. Som opskriften blev spredt, udviklede frappé sig. Den findes i dag i forskellige udgaver, der alle har én ting til fælles: Cremet konsistens.

Historien fortæller ikke meget om, hvordan og hvorfor den ellers græske opfindelse fik sit italiensk-klingende navn. Vi kan kun gætte på, at det måske er en frisk marketingafdeling, der mener, at kaffevarianter sælger bedst, når de lyder italiensk.

 

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.