Privat

Blomstring  

Kaffe er en del af naturen. En smuk del, hvis du spørger os. Der er af samme årsag mange af kaffes processer, der sker i naturen – en af disse er blomstringen. Den del gør vi dig klogere på her.

Læs mere her:

Upload Image...

Hvad er blomstring?

Et kaffetræ, som man også kalder en kaffebusk, blomstrer med små hvide blomster, der efterfølgende bliver til selve kaffebærret, der er på størrelse med kirsebær. Bærrene er gule eller røde. Det er inde i disse bær, du finder kaffebønner. Et kaffetræ begynder at blomstre i gennemsnit tre til fire år efter plantningen.

Ved højere temperaturer, udvikler blomster og bær sig hurtigere. For høj temperatur vil resultere i, at bærrene ikke får lov at udvikle den komplekse smag, som kaffe består af.

Heri findes også årsagen til, hvorfor kvalitetskaffe primært dyrkes i bjergene. Her er temperaturforholdene mere stabile og køligere, og kaffen får fred og ro til at udvikle sig. Derfor er den også dyrere at producere. I takt med klimaforandringerne (link) må kaffetræerne flyttes højere op. Fortsætter temperaturstigningerne, vil kaffebønderne til sidst løbe tør for plads.

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.