José Espinoza - lysristet kaffe
En ekstraordinær og frugtig natural-kaffe fra kaffebonden José Espinoza dyrket på hans gård La Confianza i det nordlige kaffedistrikt Chirinos i Peru. Kaffen er frisk og frugtig med noter af sød mandarin, hindbær og abrikos.
Land, region | Peru, Alto Pirias, Chirinos |
Højde | 1900 m.o.h. |
Behandling | Natural, hævede senge |
Sorter | Arabica (Bourbon, Caturra, Pache, Catimor) |
Jon fra ØNSK er stor fan af José Espinoza: "Josés kaffe er en frugtig og vild kaffe! Jeg kan virkelig smage at kaffen er tørret inde i det søde kaffebær. Det giver kaffen en vinøs og let fermenteret smag som vel-modne frugter, hvor især sød mandarin, hindbær og abrikos står tydeligt frem. Det er min personlige favorit-kaffe brygget som pour over, hvor jeg enten bruger min Kalita eller Aeropress. Her synes jeg virkelig at alle smagsnoterne kommer til live i koppen."
Særlig egnet til:
Cold brew
Pour over
AeroPress
Når du køber ØNSK er det...
Direkte handel
Vi handler direkte med kaffebønderne for at sikre, at de får en ordentlig betaling for det hårde arbejde, som de lægger i at producere kaffe af høj kvalitet. Læs mere her.Skovdyrket kaffe
Kaffen er dyrket i skyggen af andre træer, hvilket har en række fordele: mere absorbering af CO2, mere biodiversitet, en sundere jordbund som ikke kræver pesticider, og ikke mindst en bedre smagende kaffe. Læs mere her.Friskristet kaffe
Når du bestiller kaffe fra ØNSK er det altid friskristet, og af høj kvalitet. Vi rister kaffen hver uge, og har et løfte om, at vi ikke udsender kaffe som er mere end 21 dage fra ristedatoen.100% håndplukket kaffe
Alt kaffen er håndplukket, hvilket er din garanti for en høj kvalitet. Dermed er det kun de bedste og mest modne bær som er blevet plukket.Historien bag José Espinoza
Ta’ dine vandrestøvler på, for turen går opad!
Op til 1812 meter over havets overflade, hvor José Espinoza dyrker sin elskede økologiske kaffe. Hans kaffegård er kun tilgængelig til fods eller med en offroad motorcykel, men det stopper ikke José fra at lave en fantastisk natural-kaffe.
En natural–kaffe er, når kaffen tørres inde i selve kaffebærrene i stedet for at afskalle og vaske den. Det giver en meget intens frugtighed og sødme, der næsten giver associationer til rødvin og fermenteret frugt. José har specialiseret sig i netop at dyrke disse sjældne “naturals” og han er en mester til at styre fermenteringen og tørringen af kaffen. Hans ekspertise og behandling af kaffen giver den en smagseksplosion af modne frugter, som stadig er ren og delikat uden overfermentering.