Fri-Fragt-Fredag!

Gratis fragt på alle ordrer hele dagen!

Privat

Café de Alturas - Mørkristet kaffe - 5000g bøtte (cirkulær emballage)

Nicaragua

1.100 kr.

Smagsnoter

En eminent mørkristet kaffe, der rummer en utrolig dyb og sødmefuld kaffesmag med noter af mørk chokolade, fede hasselnødder og rørsukker.

Denne vare er kun tilgængelig for vores erhvervs-aftaler. Kontakt os på kontakt@onsk.dk eller ring på tlf. +45 25 94 02 10
CO2e: 1,48/kg:
Se beregning
23% mere til bonden
Se beregning
Skovkaffe
Se beregning
100% økologisk
Se bevis
Vis al dokumentation

Café de Alturas - Mørkristet kaffe - 5000g bøtte (cirkulær emballage)

En eminent kaffe, der rummer en utrolig dyb og sødmefuld kaffesmag med noter af mørk chokolade, fede hasselnødder og rørsukker.

Land, regionNicaragua, San Rafael del Norte, Jinotega.
Højde1.100-1.450 m.o.h.
BehandlingVådmølle, hævede senge
SorterArabica (Caturra, Red Catuai, Parainema)
Café de Alturas - Mørkristet kaffe - 5000g bøtte (cirkulær emballage)

Andreas fra ØNSK er i særligt glad for netop denne mørkristede kaffe fra Café de Alturas: "Den er den oplagte kaffe at bruge når jeg skal servere for en større gruppe, hvor der er forskellige ønsker til kaffen. Den egner sig nemlig både godt til mælkedrikke som latte og cappuccino, men også som en ren espresso som jeg selv er glad for!"

Når du køber ØNSK er det...

Direkte handel

Vi handler direkte med kaffebønderne for at sikre, at de får en ordentlig betaling for det hårde arbejde, som de lægger i at producere kaffe af høj kvalitet. Læs mere her.

Skovdyrket kaffe

Kaffen er dyrket i skyggen af andre træer, hvilket har en række fordele: mere absorbering af CO2, mere biodiversitet, en sundere jordbund som ikke kræver pesticider, og ikke mindst en bedre smagende kaffe. Læs mere her.

Friskristet kaffe

Når du bestiller kaffe fra ØNSK er det altid friskristet, og af høj kvalitet. Vi rister kaffen hver uge, og har et løfte om, at vi ikke udsender kaffe som er mere end 21 dage fra ristedatoen.

100% håndplukket kaffe

Alt kaffen er håndplukket, hvilket er din garanti for en høj kvalitet. Dermed er det kun de bedste og mest modne bær som er blevet plukket.

Historien bag Café de Alturas

Køreturen til kaffekooperativet Café de Alturas er lang og snoet. Kooperativet består af 98 kaffegårde, der dyrker nogle helt spektakulære kaffer i de nicaraguanske bjerge.

Kaffen, der produceres i området, hedder Café de Alturas. Oversat betyder det kaffe fra højderne, og navnet kunne ikke være mere rammende. Heroppe er luften tynd, men kaffetræerne gror fulde af fede bær. Perfekte forhold til at producere kvalitetskaffe.

I det frodige bjergområde omkring byen San Rafael del Norte gør Café de Alturas da også en ihærdig indsats for at fremme kvaliteten. Kooperativet har bygget et udviklingslaboratorie, hvor bøndernes kaffe smages og kvalitetsbestemmes, og man finansierer samtidig uddannelse af kaffebønderne og udvikling på gårdene.

Selvom der er fuld fokus på kaffeproduktion, bliver vi altid mødt med en stor gæstfrihed, når vi besøger området. Og vi bliver naturligvis altid budt på den kaffe, som de i San Rafael del Norte er så stolte af.

Café de Alturas-kooperativ-kaffebønder-nicaragua
Café de Alturas-natur-nicaragua
Coomcafé - kaffesmagning - cupping af kaffe - specialkaffe

På besøg hos Café de Alturas

En lille video fra vores besøg hos Café de Alturas. Vi er ude og besøge kaffegårde, og endda også på besøg ved kooperativets egen café, risteri og kvalitetslaboratorie.

Bøtter der batter

Café de Alturas - Mørkristet kaffe - 5000g bøtte (cirkulær emballage)

Mindre emballageforbrug – mere genbrugskultur

Konceptet er simpelt. Vi leverer kaffen i 5-kilos bøtter med vores elektriske varevogn. Når vi leverer kaffen, tager vi samtidig de tomme bøtter med retur, så de kan vaskes og genopfyldes med ny friskristet kaffe. På den måde undgår vi at bruge fossile brændstoffer og engangsemballage, når vi leverer kaffe til din arbejdsplads. Ifølge beregninger fra Teknologisk Institut reducerer vi dermed CO2-aftrykket med 63-71 % sammenlignet med traditionelle 1-kilos af plast.

Læs mere

Relaterede blogindlæg

Viden om kaffe

Guide: Vælg den rigtige kaffeløsning til kontoret

Konklusion Vi håber, at ovenstående guide har givet dig et overblik over, hvilken kaffeløsning du [...]

Café de Alturas

Køb økologisk kaffe og undgå alt det, du ikke vil have i din kop

Gå på opdagelse i vores økologiske kaffer Opbygning af infrastruktur til økologisk gødning hos kaffebonde [...]

Tips & tricks

5 facts om skovkaffe

Her er nogle flere ØNSK artikler, du måske synes om