Fri-Fragt-Fredag!

Gratis fragt på alle ordrer hele dagen!

Privat

Corcasan - Mørkristet kaffe - 5000g bøtte (cirkulær emballage)

Nicaragua

1.100 kr.

Smagsnoter

Fyldig og intens med noter af cremet mørk chokolade og pekannødder.

Denne vare er kun tilgængelig for vores erhvervs-aftaler. Kontakt os på kontakt@onsk.dk eller ring på tlf. +45 25 94 02 10
CO2e: 1,68/kg:
Se beregning
41% mere til bonden
Se beregning
Skovkaffe
Se beregning
100% økologisk
Se bevis
Vis al dokumentation

Corcasan - Mørkristet kaffe - 5000g bøtte (cirkulær emballage)

Den mørkristede kaffe fra Corcasan-kooperativet er intens og fyldig med noter af pekannødder og cremet mørk chokolade.

Land, regionNicaragua, Madriz.
Højde1.150-1.500 m.o.h.
BehandlingVådmølle, afrikanske senge
Sorter Arabica (Caturra,, Parainema, Catuai, Catimor)
Jon Roslund - ØNSK Kaffe

Jon fra ØNSK er særligt glad for Corcasans kaffe: "Corcasan laver en kaffe, som passer helt perfekt ind i de præferencer vi oplever her i DK. Den er fyldig og intens, hvor kaffesmagen træder markant frem. Netop derfor er den rigtig god til mælkedrikke, hvor den fede skummede mælk og den dybe og intense kaffesmag går perfekt i spænd. Den er ideel til kaffedrikkeren der vil have en god og rund kaffe, uden for mange overraskelser".

Når du køber ØNSK er det...

Direkte handel

Vi handler direkte med kaffebønderne for at sikre, at de får en ordentlig betaling for det hårde arbejde, som de lægger i at producere kaffe af høj kvalitet. Læs mere her.

Skovdyrket kaffe

Kaffen er dyrket i skyggen af andre træer, hvilket har en række fordele: mere absorbering af CO2, mere biodiversitet, en sundere jordbund som ikke kræver pesticider, og ikke mindst en bedre smagende kaffe. Læs mere her.

Friskristet kaffe

Når du bestiller kaffe fra ØNSK er det altid friskristet, og af høj kvalitet. Vi rister kaffen hver uge, og har et løfte om, at vi ikke udsender kaffe som er mere end 21 dage fra ristedatoen.

100% håndplukket kaffe

Alt kaffen er håndplukket, hvilket er din garanti for en høj kvalitet. Dermed er det kun de bedste og mest modne bær som er blevet plukket.

Historien bag Corcasan

Dybt inde i Nicaraguas nordlige regnskov gemmer sig et kaffekooperativ. Her, i byen San Juan del Río Coco, er 217 familiedrevne kaffegårde fælles om at producere fantastisk kaffe.

Selvom de fritgående høns går og hygge-klukker og roligt skraber i jorden, er der fart på hos Corcasan. De arbejder nemlig aktivt for at fremme vilkårene for kvinder i kaffeindustrien. Corcasan består lige nu af 84 bønder fra det stærke køn, og samtidig ledes halvdelen af kooperativets administrationen af kvinder.

Via Corcasan-kooperativet uddannes bønder i kaffedyrkning og får hjælp til finansiering, hvilket ligger til grund for kaffens høje kvalitet og kooperativets effektive økologiske kaffeproduktion.

Sammen med Corcasan leverer vi en kaffe, der ikke bare smager fantastisk. Den sætter samtidig et positivt aftryk på lokalsamfundet og naturen i det smukke San Juan del Río Coco.

Corcasan
Festdag ved Corcasan kooperativet
Corcasan - Mørkristet kaffe - 5000g bøtte (cirkulær emballage)

Bøtter der batter

Corcasan - Mørkristet kaffe - 5000g bøtte (cirkulær emballage)

Mindre emballageforbrug – mere genbrugskultur

Konceptet er simpelt. Vi leverer kaffen i 5-kilos bøtter med vores elektriske varevogn. Når vi leverer kaffen, tager vi samtidig de tomme bøtter med retur, så de kan vaskes og genopfyldes med ny friskristet kaffe. På den måde undgår vi at bruge fossile brændstoffer og engangsemballage, når vi leverer kaffe til din arbejdsplads. Ifølge beregninger fra Teknologisk Institut reducerer vi dermed CO2-aftrykket med 63-71 % sammenlignet med traditionelle 1-kilos af plast.

Læs mere

Relaterede blogindlæg

Viden om kaffe

Guide: Vælg den rigtige kaffeløsning til kontoret

Konklusion Vi håber, at ovenstående guide har givet dig et overblik over, hvilken kaffeløsning du [...]

Her kommer din kaffe fra

Her kommer din kaffe fra: Corcasan

Debat

Fairtrade kaffe: Ikke godt nok

Derfor er det ikke overraskende, at vi til tider mødes af kunder, der undrer sig [...]