Privat

El Palto - Mørkristet kaffe - 5000g bøtte (cirkulær emballage)

Peru

1.100 kr.

Smagsnoter

En fyldig og fed kaffe med noter af kakaonibs, karamel og mørke bær.

Denne vare er kun tilgængelig for vores erhvervs-aftaler. Kontakt os på kontakt@onsk.dk eller ring på tlf. +45 25 94 02 10
CO2e: 1,46/kg:
Se beregning
95% mere til bonden
Se beregning
Skovkaffe
Se beregning
100% økologisk
Se bevis
Vis al dokumentation

El Palto - Mørkristet kaffe - 5000g bøtte (cirkulær emballage)

En dyb og fyldig økologisk kaffe fra Peru. Smagsnoter af kakaonibs kombineret med fed og sød karamel, balanceret af en frisk smag af mørke bær.

Land, regionPeru, El Palto, Cajamarca
Højde1.400 m.o.h.
BehandlingVasket, hævede senge
SorterArabica (Castillo, Catimor, Bourbon, Marsellesa)
El Palto - Mørkristet kaffe - 5000g bøtte (cirkulær emballage)

Emil fra ØNSK siger: “Jeg er vild med at brygge kaffen fra El Palto på vores espresso-maskine hos ØNSK. Om morgenen skal jeg have en ren espresso, som er intens men også lidt frisk og livlig. Hen på eftermiddagen foretrækker jeg en latte eller cortado, og sammen med mælken bliver El Palto-kaffen behagelig og dejlig sød som cremet karamel”

Når du køber ØNSK er det...

Direkte handel

Vi handler direkte med kaffebønderne for at sikre, at de får en ordentlig betaling for det hårde arbejde, som de lægger i at producere kaffe af høj kvalitet. Læs mere her.

Skovdyrket kaffe

Kaffen er dyrket i skyggen af andre træer, hvilket har en række fordele: mere absorbering af CO2, mere biodiversitet, en sundere jordbund som ikke kræver pesticider, og ikke mindst en bedre smagende kaffe. Læs mere her.

Friskristet kaffe

Når du bestiller kaffe fra ØNSK er det altid friskristet, og af høj kvalitet. Vi rister kaffen hver uge, og har et løfte om, at vi ikke udsender kaffe som er mere end 21 dage fra ristedatoen.

100% håndplukket kaffe

Alt kaffen er håndplukket, hvilket er din garanti for en høj kvalitet. Dermed er det kun de bedste og mest modne bær som er blevet plukket.

Historien bag El Palto

Vi befinder os i Peru, midt i Amazonas regnskov, mange kilometer fra en asfalteret vej, omgivet af høje bjerge og eksotiske planter. Vi er kommet til en lille flække gemt mellem de store bjerge; El Palto – som betyder ‘avokadoen’. Vi skal besøge Carmen og Edis Herrera, der udover at eje den lille økologiske kaffegård El Mirador, også har El Paltos eneste “restaurant” hvor Edis hver aften byder på Peruvianske specialiteter til de besøgende i El Palto. På deres gård vogter hunden Rocky, og vi bliver taget på en vandretur gennem kaffetræerne i deres 9 hektar store gård. Denne kaffe fra El Palto er produceret af Carmen og Edis og deres 110 naboer i El Palto, som er gået sammen i kooperativet Jumarp. På den måde kan de tilbyde noget af det bedste vi har smagt fra Peru, dyrket i skyggen af Amazonas regnskov.

Regnskovskaffe

På trods af navnet “avokadoen, så lever og ånder byen El Palto for kaffe, og der ligger hundredvis af små kaffegårde på de stejle bjergsider. Dog er avokadoen ikke helt forkert. Kaffen i El Palto er nemlig dyrket i skyggen af Amazonas regnskov, hvor utallige avokadotræer giver skygge til de mindre kaffetræer. Kaffe dyrket i regnskoven er fantastisk, da træerne beskytter det eksotiske dyre- og planteliv, samt giver kaffebønderne ekstra indtægt fra netop avokadoer og andre frugter.

Udsigt over bjerge en morgen i El Palto i Peru
Carmen Herrera, Rasmus Ditlev, og Edis Herrera står ved deres kaffegård Finca El Mirador i Peru med flot udsigt over bjergene
På besøg i kaffemarkerne i Peru

Bøtter der batter

El Palto - Mørkristet kaffe - 5000g bøtte (cirkulær emballage)

Mindre emballageforbrug – mere genbrugskultur

Konceptet er simpelt. Vi leverer kaffen i 5-kilos bøtter med vores elektriske varevogn. Når vi leverer kaffen, tager vi samtidig de tomme bøtter med retur, så de kan vaskes og genopfyldes med ny friskristet kaffe. På den måde undgår vi at bruge fossile brændstoffer og engangsemballage, når vi leverer kaffe til din arbejdsplads. Ifølge beregninger fra Teknologisk Institut reducerer vi dermed CO2-aftrykket med 63-71 % sammenlignet med traditionelle 1-kilos af plast.

Læs mere

Relaterede blogindlæg

Viden om kaffe

Guide: Vælg den rigtige kaffeløsning til kontoret

Konklusion Vi håber, at ovenstående guide har givet dig et overblik over, hvilken kaffeløsning du [...]

Tips & tricks

5 facts om skovkaffe

Her er nogle flere ØNSK artikler, du måske synes om

Café de Alturas

Køb økologisk kaffe og undgå alt det, du ikke vil have i din kop

Gå på opdagelse i vores økologiske kaffer Opbygning af infrastruktur til økologisk gødning hos kaffebonde [...]