Biscotti med et skud espresso

Små biscotti småkager med kaffe, mandler og mørk chokolade. En skøn italiensk småkage, som er sprød på ydersiden og sej indeni. Vegansk opskrift uden æg. 

  • Klar på 30 min.
  • Antal: 20-25 stk
  • Prep time: 10 min. Bagetid. 20 min.
  • Smager fantastisk

Opskriften på biscotti med mandler og mørk chokolade – og så lige et skud espresso. Biscottis er klart én af mine yndlingssmåkager! De her er perfekt seje i midten lidt ligesom cookies. Men på ydersiden er de perfekt hårde og sprøde som italienske biscottis skal være. Hvis du vil have dem helt sprøde, så kan du bare bage dem i ovnen 10 min længere.

De er perfekt sammen med en kop kaffe eller kakao – eller de kan dyppes i også. Du kan også servere dem sammen med is eller bær til en lækker snack eller dessert.

Ingredienser

  • 125 g. mel
  • 125 g. rørsukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vanilje
  • 1 tsk. kanel
  • 1 espresso shot, 40 ml. (eller anden stærk kaffe)
  • 2 spsk. smør fx plantesmør
  • 50g. mandler eller hasselnødder
  • 50g. mørk chokolade
  • Salt

Instruktioner

  1. Forvarm ovnen til 175°C varmluft.
  2. I en skål røres mel, rørsukker, bagepulver, vanilje og kanel sammen.
  3. Tilsæt 40 ml. espresso shot (eller anden stærk kaffe) og 2 spsk. blødt smør. Drys godt med salt og vend dejen sammen.
  4. Hak mandlerne og chokolade og kom med op i dejen.
  5. Form dejen til 2 aflange flade stykker og læg på en bageplade beklædt med bagepapir (se billeder nedenfor). Drys evt. med lidt salt på toppen. Bag dem i ovnen i ca. 20-22 min. til de er gyldne.
  6. Lad dem køle af 10-15 min og skær dem ud i aflange diagonale stykker. Du kan vælge at bage dem 10 min. igen for at få stykkerne helt sprøde. Men jeg log dem være som de var, da jeg bedst kan lidt at de har lidt bid og er mere bløde i midten ligesom cookies.

Biscottis – sådan gør du ↓

Bland alle ingredienser og lav 2 aflange flade former på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem nu i ovnen i ca. 20-22 min ↓

Når de er kølet lidt af, så kan de skæres i aflange stykker ↓

Opskrift på vegansk biscotti uden æg

Alle mine opskrifter er veganske. Men det gør altså stort set ingen forskel når man bager biscotti eller de fleste andre småkager. For tit og ofte behøver man slet ikke bruge æg i opskriften. Og æg er typisk den eneste forskel på, om de er veganske eller ej. Selvfølgelig kan der også være mælkeprodukter i chokolade, så her skal man selvfølgelig gå efter en vegansk chokolade, hvis man ønsker det. Og hvis småkagerne er lavet med mælkeprodukter – så kan alt mælk altid skifte ud med mandeldrik, havredrik eller andet.

Jeg har testet en HEL del på det her område – og resultatet er fuldstændig det samme. Så ingen vil nogensinde kunne smage forskel.

Småkager i glas – en fin gaveidé

Jeg elsker at bage småkager og give i gave til veninder, til min mor eller mormor. Sådan et glas med hjemmelavede småkager er virkelig noget, som de fleste bliver glade for! Både at have med juleaften eller at give som en anden værtsgave.

Det er bare noget særligt med hjemmelavede gaver .. Og så kan glasset jo fyldes med en blanding af biscottis, vaniljekranse, cookies, brunkager eller pebernødder.

Du kan finde alle mine veganske opskrifter på Micadeli her.