Biscotti med et skud espresso

Drøm dig væk til Italien med denne opskrift på sprøde små biscotti småkager med kaffe, mandler og mørk chokolade. Vi har fået denne opskrift af Michala Kramer, der er en haj i bageriet til at lave lækre opskrifter med kaffe.

  • Tid: 30 min.
  • Antal: 20-25 stk
  • Forberedelse: 10 min. Bagetid: 20 min.
  • Smager skønt
Biscotti kager på et bord med kanel og grankogler

Ingredienser

Instruktioner

  1. Opvarm ovnen til 175°C varmluft.
  2. Rør mel, rørsukker, bagepulver, vanilje og kanel sammen i en skål.
  3. Tilsæt 40 ml. espresso shot (eller anden stærk kaffe) og 2 spsk. blødt smør. Drys godt med salt og vend dejen sammen.
  4. Hak mandlerne og chokolade og kom det op i dejen.
  5. Form dejen til 2 aflange flade stykker og læg på en bageplade beklædt med bagepapir (se billeder nedenfor). Drys evt. med lidt salt på toppen. Bag dem i ovnen i ca. 20-22 min. til de er gyldne.
  6. Lad dem køle af 10-15 min og skær dem ud i aflange diagonale stykker. 
  7. Hvis du vil have dem ekstra sprøde, så kan du bage dem i ovnen 10 min længere.

Biscottis – sådan gør du ↓

Bland alle ingredienser og lav 2 aflange flade former på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem nu i ovnen i ca. 20-22 min ↓

Når de er kølet lidt af, så kan de skæres i aflange stykker ↓

Opskrift på vegansk biscotti uden æg

Alle Michalas opskrifter er veganske. Når for denne opskrift gør det næsten ingen forskel, da æg sjældent er nødvendigt i kagen.  Selvfølgelig kan der også være mælkeprodukter i chokolade, så her skal man selvfølgelig gå efter en vegansk chokolade, hvis man ønsker det. Og hvis småkagerne er lavet med mælkeprodukter – så kan alt mælk altid skifte ud med mandeldrik, havredrik eller andet.

Det er bare noget særligt med hjemmelavede gaver .. Og så kan glasset jo fyldes med en blanding af biscottis, vaniljekranse, cookies, brunkager eller pebernødder.

Du kan finde alle Michalas veganske opskrifter på Micadeli her.

Udvalgte produkter