Privat

Peru – Kuska – Mellemristet kaffe – 5000g tønde (cirkulær emballage)

1.100,00 kr.

En sød og cremet kaffe med noter af mælkechokolade og modne hindbær.

Denne vare er kun tilgængelig for vores erhvervs-aftaler. Kontakt os på kontakt@onsk.dk eller ring på tlf. +45 25 94 02 10

Kaffen fra Kuska har en stor sødme og cremet fornemmelse som en god mælkechokolade, balanceret af en diskret frugtighed som modne hindbær. Det er en kaffe der egner sig særdeles godt som filterkaffe, da den er blød, behagelig og stadig har et hint af friskhed som modne og røde hindbær.

Hos ØNSK er Jonas særligt glad for denne kaffe: “Kuska er en af mine favoritkaffer når jeg laver en kande filterkaffe på min Moccamaster en søndag formiddag. Den er sød og fyldig med et hint af frugtighed, som gør den til et hit herhjemme. Derudover så minder den mig om mit besøg hos kooperativet i Peru, som er en oplevelse jeg aldrig glemmer!

Kaffen er dyrket af kvinderne i Jumarp-kooperativet, under Laura Chavez, som du kan se på billedet nedenfor. Laura og hendes datter Andrea bor på den 2 hektar lille gård Chululo og sammen med 41 andre landkvinder dyrker de denne kaffe, der, udover at smage fantastisk godt, også støtter op om kvinders selvstændighed i Peru. Derfor hedder kaffen også KUSKA, der betyder “kvinde” på Quechua, som er det lokale stammesprog i det nordlige Peru. Læs mere om projektet nedenfor.

Kuska

Land, region Peru, Lonya Grande, Cajamarca.
Højde 1.400 m.o.h.
Behandling Vasket, hævede senge
Sorter Arabica (Castillo, Catimor, Bourbon, Marsellesa)
Risteprofil Mellemristet
Rasmus Ditlev, Laura Chavez og Jonas Ellebæk Petersen på kaffegård i Peru
Laura Chavez tørrer natural kaffer i Peru
Solnedgang i Peru med bjerge i baggrunden

Historien bag

Denne kaffe kommer fra en samling af kvindelige producenter i det nordlige Peru. De er alle en del af kooperativet Jumarp som har igangsat dette initiativ for de kvindelige medlemmer. Kaffen fra kvinderne bliver, udover en pris over markedsprisen, solgt med et tillæg på 2,5 kr. pr. kilo, som går direkte til projektet. Pengene bruges på uddannelse inden for kaffedyrkning, lederskab og markedsføring, samt til investeringer der kan løfte kvindernes indtægt. De har eksempelvis investeret i en kafferister, så de kvindelige kaffebønder kan riste og sælge deres egen kaffe lokalt i Peru, for på den måde at øge deres indtægt og viden om kaffebranchen. Vi har kaldt denne kaffe for KUSKA, da det betyder kvinde på Quechua som er et af de lokale stammesprog i Peru.

Vi synes at et projekt som dette er tiltrængt i Peru. De har store udfordringer med ulighed, og det er ikke altid nemt at være en selvstændig kvindelig kaffeproducent. Vi har besøgt flere af medlemmerne i dette projekt, herunder Laura Chavez som bor på den lille gård Chululo sammen med hendes datter Andrea. Selvom Lauras gård ikke er større end 2 hektar er hun passioneret for hele tiden at løfte kvaliteten af hendes kaffe, og hun har planer om at plante nye varianter såsom den populære Geisha  - det synes vi er mega sejt!