Privat

Cesar Sampertegui - Lysristet kaffe - 5000g tønde (cirkulær emballage)

Peru

1.700,00 kr.

Risteprofil
Lys
Mørk
Smagsnoter

En sød og frugtig kaffe med noter af rørsukker, fersken og rose.

Denne vare er kun tilgængelig for vores erhvervs-aftaler. Kontakt os på kontakt@onsk.dk eller ring på tlf. +45 25 94 02 10

Cesar Sampertegui - Lysristet kaffe - 5000g tønde (cirkulær emballage)

Cesars kaffe har en markant sødme som rørsukker og en tydelig note af saftig fersken, som er helt unik. De frugtige og behagelige nuancer udvikler sig i eftersmagen til florale noter, der leder tankerne hen på rose.

Land, region Peru, San Ignacio, Cajamarca.
Højde 2.000-2.200 m.o.h.
Behandling Honey, hævede senge
Sorter Arabica (Caturra, Red Catuai, Parainema)
Rasmus Ditlev fra ØNSK

Rasmus fra ØNSK er særlig begejstret for denne honey kaffe: “Jeg er virkelig imponeret over at Cesar formår at få både honningsødme, samt frugtige og florale smage frem i kaffen. Det hele fungerer harmonisk sammen og giver en kompleks men stadig enormt behagelig kaffe at drikke. Cesar er en landmand som har 110 % styr på at dyrke honey-kaffer, og besøgene på hans gård er, udover at være enormt smukt, en inspirerende kaffeoplevelse”.

Når du køber ØNSK er det...

Direkte handel

Vi handler direkte med kaffebønderne for at sikre, at de får en ordentlig betaling for det hårde arbejde, som de lægger i at producere kaffe af høj kvalitet. Læs mere her.

Skovdyrket kaffe

Kaffen er dyrket i skyggen af andre træer, hvilket har en række fordele: mere absorbering af CO2, mere biodiversitet, en sundere jordbund som ikke kræver pesticider, og ikke mindst en bedre smagende kaffe. Læs mere her.

Friskristet kaffe

Når du bestiller kaffe fra ØNSK er det altid friskristet, og af høj kvalitet. Vi rister kaffen hver uge, og har et løfte om, at vi ikke udsender kaffe som er mere end 21 dage fra ristedatoen.

100% håndplukket kaffe

Alt kaffen er håndplukket, hvilket er din garanti for en høj kvalitet. Dermed er det kun de bedste og mest modne bær som er blevet plukket.

Historien bag Cesar og Finca Oropel

Højt oppe over skyerne i de peruvianske bjerge ligger Cesars kaffegård. Her bor og dyrker han kaffe sammen med sin familie i hele 2000 meters højde. Cesar har specialiseret sig i såkaldte ’honeys’, hvor han fermenterer kaffebærrene i 100 timer, hvorefter han fjerner skallen og tørrer bønnerne sammen med det klistrede frugtkød, der har en konsistens som honning – heraf navnet.

Familien Sampertegui er en familie dedikeret til kaffe. De har nemlig specialiseret sig i den udfordrende honey-proces som stiller store krav til at kunne styre fermenteringen som foregår under hele tørringen af kaffen. Først fermenterer kaffen som hele bær i 100 timer, hvorefter frugtskallen fjernes og kaffen tørrer sammen med det klistrede frugtkød i yderligere cirka 20 dage hvor fermenteringen fortsætter. Resultatet er en såkaldt Red Honey som er berømt og berygtet grundet den store sødme og kompleksitet i koppen og den udfordrende fermenteringsproces den har været igennem.

Det hårde arbejde har også resulteret i, at Cesar har vundet den prestigefyldte “Cup of Excellence”, der er en konkurrence for landmænd i at dyrke de bedste kaffer. Her var hans 6.000 kilo kaffe blandt de 17 bedste i hele Peru, hvilket er imponerende i et land der dyrker knap 23 millioner kilo kaffe.

Cesar og María Sampertegui i Peru
Kaffebær groet i højderne
Udsigt fra Cesar Samperteguis kaffegård

Bøtter der batter

Cesar Sampertegui - Lysristet kaffe - 5000g tønde (cirkulær emballage)

Mindre emballageforbrug – mere genbrugskultur

Konceptet er simpelt. Vi leverer kaffen i 5-kilos bøtter med vores elektriske varevogn. Når vi leverer kaffen, tager vi samtidig de tomme bøtter med retur, så de kan vaskes og genopfyldes med ny friskristet kaffe. På den måde undgår vi at bruge fossile brændstoffer og engangsemballage, når vi leverer kaffe til din arbejdsplads. Ifølge beregninger fra Teknologisk Institut reducerer vi dermed CO2-aftrykket med 63-71 % sammenlignet med traditionelle 1-kilos af plast.

Læs mere

Relaterede blogindlæg

Viden om kaffe

Guide: Vælg den rigtige kaffeløsning til kontoret

Konklusion Vi håber, at ovenstående guide har givet dig et overblik over, hvilken kaffeløsning du [...]

Café de Alturas

3 tips til at vælge de rigtige kaffebønner

Vores udvalgte kaffebønner [...]

Viden om kaffe

Her er hvad du bør vide om honey processeret kaffe

Why are some coffees called 'honeys' and what’s all the hype about? We’ve gathered the [...]