Månedens Kaffe – Douglas Gonzales
Douglas Gonzalez
Vi runder året af med en kaffe fra vores favoritter i det nordlige Nicaragua: Douglas Gonzalez.
På sin lille gård, Finca San Antonio, dyrker Douglas den særlige kaffesort Pacamara, kendt for sine store bønner og dybe, komplekse smag. Resultatet i koppen er en fyldig og elegant oplevelse med masser af karakter.
Som en lille julegave fortsætter historien i januar! Her præsenterer vi endnu en exceptionel kaffe fra det samme kooperativ – dyrket af en anden dygtig producent, der også hedder Douglas.
Dobbelt op på navn og kvalitet venter i det nye år!
Natural Pacamara
Douglas har valgt at forarbejde denne Pacamara ved hjælp af Natural-metoden – en proces, hvor kaffebønnerne får lov at tørre langsomt inde i det modne kaffebær. De vaskes altså ikke og afskalles ikke med det samme.
Denne naturlige tørring kan tage op til 3-4 uger og kræver stor præcision og tålmodighed. Til gengæld belønnes Douglas med en kaffe, der har endnu mere dybde, sødme og frugtighed. Pacamara-sortens store bønner er som skabt til at bære de komplekse nuancer, der ofte giver noter af tørret bær og en vinøs, næsten saftig karakter.
Samtidig er natural-processen langt mere vandbesparende end den klassiske vaskede metode. Dette gør den til et mere bæredygtigt valg – både for miljøet og for fremtidens kaffeproduktion,

| Land, region | Nicaragua, |
| Højde | 1.200 m. |
| Behandling | Natural |
| Sorter | Pacamara |

Noel fra ØNSK har smagt Douglas' kaffe: "Det var en fornøjelse at møde Douglas og smage hans Pacamara direkte fra kilden. Kaffen er fyldig og juicy – jeg smager både kirsebær, brombær og en afrundet sødme af tørret frugt.Når jeg brygger den som pour-over (filterkaffe), åbner de frugtige nuancer sig virkelig op, og kompleksiteten i koppen træder tydeligt frem. Det er en kaffe, jeg personligt glæder mig til at drikke hele december!"– Noel fra ØNSK
Særlig egnet til:
Filter
AeroPress
Stempelkaffe
Cold brew
Pour over
Espresso
Når du køber ØNSK er det...

Direkte handel
Vi handler direkte med kaffebønderne for at sikre, at de får en ordentlig betaling for det hårde arbejde, som de lægger i at producere kaffe af høj kvalitet. Læs mere her.
Skovdyrket kaffe
Kaffen er dyrket i skyggen af andre træer, hvilket har en række fordele: mere absorbering af CO2, mere biodiversitet, en sundere jordbund som ikke kræver pesticider, og ikke mindst en bedre smagende kaffe. Læs mere her.
Friskristet kaffe
Når du bestiller kaffe fra ØNSK, er det altid friskristet og af høj kvalitet. Vi rister kaffen på en Loring – en energieffektiv kafferister, der sikrer ensartet ristning og høj kvalitet i hver batch.

100% håndplukket kaffe
Alt kaffen er håndplukket, hvilket er din garanti for en høj kvalitet. Dermed er det kun de bedste og mest modne bær som er blevet plukket.Noel om månedens kaffe
Mulighed for cirkulær emballage

Vil du og din virksomhed også være med til at reducere emballageforbruget?
Måske står din virksomhed over for en grøn omstilling. Eller måske er du allerede i en bæredygtig virksomhed, der gerne vil skrue endnu mere op for de grønne tiltag. Uanset hvad, så er der ingen tvivl om, at emballagebesparing har en positiv effekt på din virksomheds grønne regnskab - og på miljøet.
Læs mere











