En AeroPress minder ikke om andet bryggeudstyr, der findes på markedet. Den er utrolig alsidig, og der findes et utal af forskellige opskrifter og bryggeguides.
Her er vores bud på at brygge kaffe på en AeroPress.
STEPS
- SÆT VAND OVER
- GØR AEROPRESSEN KLAR
- HÆLD FRISKMALET KAFFE I
- BLOOM POUR
- FYLD HELT OP MED VAND
- SKYL PAPIRET
- VEND AEROPRESSEN
- “PRESSEFASEN”
- NYD DIN KAFFE!
01
SÆT VAND OVER
Kog vand. Træk Aeropress stemplet næsten hele vejen ud.
02
GØR AEROPRES KLAR
Skru filterholder af og sæt filter i holderen.
03
HÆLD FRISKMALET KAFFE I
Fyld medfølgende ske med kaffe og stryg en finger henover = 17g. Kom herefter kaffen i Aeropressen.
04
BLOOM POUR
Hæld en smule vand på kaffen. Rør med rørepinden, og lad kaffen hvile i 20-30 sekunder. Dette hedder et “bloom-pour”, der får kaffen til at vågne og blomstre.
05
FYLD HELT OP MED VAND
Fyld Aeropressen helt op med vand og rør igen med rørepinden. Vent yderligere 1 minut til kaffen er brygget færdig
06
SKYL PAPIRET
Skyl papirsfilteret med overskydende kogevand, for at fjerne papirsmag. Skru filterholder på AeroPressen.
07
VEND AEROPRESSEN
Placer en nedadvendt kaffekop på toppen af din Aeropress. Vendt kop og Aeropress om i samme bevægelse.
08
“PRESSEFASEN”
Pres roligt kaffen ned i koppen. Stop, når der kommer hvislende lyde fra Aeropressen – lyden af luft gennem filteret.
09
NYD DIN KAFFE!
Slap af og nyd din kaffe.
Vil du dykke endnu mere ned i historien bag AeroPressen og læse om, hvordan opfinderen Alan Adler kom på idéen – så læs blogindlægget om AeroPress her.
Eller hop ind på siden om AeroPress, hvor vi har samlet alt, hvad du bør vide for at få det sorte bælte i AeroPress.
Anbefalede produkter
Få vores tips og tricks
Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.