AeroPress bryggeguide​

En AeroPress minder ikke om andet bryggeudstyr, der findes på markedet. Den er utrolig alsidig, og der findes et utal af forskellige opskrifter og bryggeguides. Her er vores bud på at brygge kaffe på en AeroPress.

STEPS

01
02
03
04
05
06
07
08
09

SÆT VAND OVER

GØR AEROPRESSEN KLAR

HÆLD FRISKMALET KAFFE I

BLOOM POUR

FYLD HELT OP MED VAND

SKYL PAPIRET

VEND AEROPRESSEN

“PRESSEFASEN”

NYD DIN KAFFE!

01

SÆT VAND OVER

Kog vand. Træk Aeropress stemplet næsten hele vejen ud.

02

GØR AEROPRES KLAR

Skru filterholder af og sæt filter i holderen.

03

HÆLD FRISKMALET KAFFE I

Fyld medfølgende ske med kaffe og stryg en finger henover = 17g. Kom herefter kaffen i Aeropressen.

04

BLOOM POUR

Hæld en smule vand på kaffen. Rør med rørepinden, og lad kaffen hvile i 20-30 sekunder. Dette hedder et “bloom-pour”, der får kaffen til at vågne og blomstre.

05

FYLD HELT OP MED VAND

Fyld Aeropressen helt op med vand og rør igen med rørepinden. Vent yderligere 1 minut til kaffen er brygget færdig

06

SKYL PAPIRET

Skyl papirsfilteret med overskydende kogevand, for at fjerne papirsmag. Skru filterholder på AeroPressen.

07

VEND AEROPRESSEN

Placer en nedadvendt kaffekop på toppen af din Aeropress. Vendt kop og Aeropress om i samme bevægelse.

08

"PRESSEFASEN"

Pres roligt kaffen ned i koppen. Stop, når der kommer hvislende lyde fra Aeropressen – lyden af luft gennem filteret.

Rasmus Ditlev drikker kaffe i skoven med et telt i baggrunden

09

NYD DIN KAFFE!

Slap af og nyd din kaffe.

Vil du dykke endnu mere ned i historien bag AeroPressen, og læse om hvordan opfinderen Alan Adler kom på idéen – så læs med her.

Udvalgte produkter

  • Tilføj til kurv
  • Tilføj til kurv
  • Tilføj til kurv
  • Vælg muligheder