
Cesar Sampertegui - Lysristet kaffe ØKO
En sød og frugtig kaffe med noter af rørsukker, fersken og rose.


En sød og frugtig kaffe med noter af rørsukker, fersken og rose.
Honey, hævede senge
Fersken, Rørsukker, Rose
San Ignacio, Cajamarca, Peru
2.000-2.200 m.o.h.
En sød og frugtig kaffe med noter af rørsukker, fersken og rose.
Kaffe har som alle andre produkter et CO2-aftryk som er vigtigt at forholde sig til. Derfor har vi i ØNSK målt og vejet alle led i kaffens rejse fra kaffemark til færdigristet kaffe, og beregnet kaffens samlede CO2-aftryk. Formålet er, at vi mener at du som forbruger skal kunne vælge din kaffe på et oplyst grundlag om kaffens impact på klimaet, samt at vi i ØNSK aktivt kan arbejde på at reducere kaffens co2-aftryk. Læs mere her.
Alle beregninger er 3.-partsvaliderede af Nature Preserve og opdateres løbende.
Al kaffe fra ØNSK er 100% økologisk certificeret og dyrket. For når du siger "ja tak" til økologi, siger du samtidig "nej tak" til kemisk sprøjtemiddel og kunstgødning. Så udover at passe på dig, selv ved at undgå pesticidrester i din kaffe, er du også med til at passe på kloden. Det er jo win-win!
Bliv klogere på økologisk kaffe her
For at opnå B Corp-certificering kræver det en minimumscore på 80 points over 5 kategorier. Median-scoren blandt alle virksomheder er 50,9. Vores samlede score blev 120,8 – den højeste blandt danske kaffevirksomheder.
Her er ØNSKs score indenfor hver kategori:
Det er ikke et let job at være kaffebonde, og ofte så er kaffebønderne så underbetalte, at de taber penge på produktionen. Det betyder i tal at 44 % af verdens kaffebønder lever under fattigdomsgrænsen og 22 % i ekstrem fattigdom. Det prøver vi at lave om på.
Al ØNSK kaffe er handlet direkte med kaffeproducenten og vi kan derfor sikre, at kaffebonden får en ordentlig pris som reflekterer deres hårde arbejde, og den kvalitet de producerer. I 2024 betalte vi i gennemsnit 31% over markedsprisen.
San Ignacio, Cajamarca, Peru
Oropel
Højt oppe over skyerne i de peruvianske bjerge ligger Cesar Samperteguis kaffegård, Oropel. Her bor og dyrker han kaffe sammen med sin familie i hele 2000 meters højde. Cesar har specialiseret sig i såkaldte ’honeys’, hvor han fermenterer kaffebærrene i 100 timer, hvorefter han fjerner skallen og tørrer bønnerne sammen med det klistrede frugtkød, der har en konsistens som honning – heraf navnet.
Resultatet er en såkaldt Red Honey som er berømt og berygtet grundet den store sødme og kompleksitet i koppen og den udfordrende fermenteringsproces den har været igennem.
Det hårde arbejde har også resulteret i, at Cesar har vundet den prestigefyldte “Cup of Excellence”, der er en konkurrence for landmænd i at dyrke de bedste kaffer. Her var hans 6.000 kilo kaffe blandt de 17 bedste i hele Peru, hvilket er imponerende i et land der dyrker knap 23 millioner kilo kaffe.