Mød Aamanns

Aamanns Deli & Takeaway i Carlsbergbyen er et nyt spisested med tilhørende bageri. Mens delien byder på smørrebrød, har de i bageriet et lækkert udvalg af surdejsbrød, rugbrød, kager og ikke mindst kaffe.

I videoen nedenfor fortæller Restaurantchef Carl, hvad der var afgørende for Aamanns, da de skulle vælge kaffeleverandør og kaffeløsning til caféen.

Kaffeløsning til café og restaurant

For Aamanns, der i foråret 2022 fik certificeret alle sine afdelinger og restauranter med Det Økologiske Spisemærke i sølv (60-90 % økologi), er det naturligvis vigtigt, at også kaffen, de serverer, er økologisk.

Udover økologi vægter Aamanns også bæredygtighed rigtig højt, og særligt ØNSKs cirkulære emballagekoncept harmonerer godt med Aamanns’ fokus på at minimere deres emballageforbrug.

ØNSK leverer desuden også kaffe til Aamanns Replik, Aamanns Køkken m.fl.

Samarbejdet med ØNSK fungerer supergodt. Det er superfedt med deres pantsystem, så vi ikke smider en masse unødvendige poser ud. Hver gang vi får leveret ny kaffe, tager de nogle gamle bøtter med retur og fylder dem op igen, så det er super nice. Det kan vi godt li’. Og så er det rigtig god kaffe.

Carl, Restaurantchef hos Aamanns

Kaffeløsning til cafe-Aamanns-barista-setup-espressomaskine cafe

Eksempel på kaffeløsning til café:

Hvad siger gæsterne om kaffen?

Vi har fået helt vildt meget god respons. Der er sindssygt mange, der godt kan li’ kaffen. Den smager af rigtig god kaffe, og den har en dejlig kraft.

Carl, Restaurantchef hos Aamanns

Cafina espressomaskiner til baristakaffe og Fetco til filterkaffe

Da Aamanns skulle vælge kaffeløsning til caféen, stod de bl.a. over for at skulle vælge de helt rigtige kaffemaskiner til deres barista setup. Valget faldt på to manuelle espressomaskiner af typen Cafina Life High Cup, den ene med alm. steam og autosteam og den anden kun med autosteam.

Med autosteam kan maskinen selv steame mælken. Det gør Cafina-maskinen ideel for caféer, der ønsker at skabe en nem og ensartet proces for sine ansatte og samtidig sikre den samme kvalitet fra kop til kop.

Aamanns har desuden valgt en filterkaffeløsning som supplement til de manuelle espressomaskiner fra Cafina. Her er valget faldet på en filterkaffemaskine af typen Fetco 2131, som er en af de mest avancerede filterbryggere på markedet.

Udover at kunne tilgodese de gæster, der foretrækker en alm. kop sort kaffe, har filterkaffemaskinen den fordel, at den kan brygge en stor mængde kaffe på kort tid. Det gør filterkaffe særdeles velegnet som en hurtig, men lækker to-go-kaffe.

Kaffeløsning-til-cafe-og-restaurant-Cafina-Aamanns-ØNSK
Kaffeløsning-til-cafe-Cafina-Aamanns-ØNSK
Kaffeløsning-Aamanns-ØNSK-barista-kaffeløsning-til-cafe-Cafina-Mahlkönig
Kaffe til cafe-Aamanns-barista-kaffeløsning til cafe
Kaffe til cafe-Aamanns-bæredygtig kaffe-ØNSK

Baristakaffe, som gæsterne kan li’

Hos Aamanns sætter de pris på lækker kaffe med en god kraft. Den skal smage godt, og så skal den selvfølgelig også være økologisk og bæredygtig.

Til espresso, americano og alle de populære espressobaserede mælkedrikke har de valgt at bruge Café de Alturas mørkristede kaffebønner. De har en god kraft, som smager tydeligt igennem mælken, uanset om der laves caffe latte, cappuccino eller flatwhite.

På Fetco kaffemaskinen brygges filterkaffe på mellemristede kaffebønner fra Kuska. Bønnerne er formalede, så det er hurtigt og nemt at sætte en lækker filterbryg over.

Men hvad siger gæsterne så om kaffen? – De er heldigvis også vilde med den. Og vil de brygge den derhjemme, kan de købe kaffebønner med hjem i ØNSKs bionedbrydelige poser.

Hos Aamanns vægter vi bæredygtighed og økologi rigtig, rigtig højt. Det udmønter sig i, at vi har fået Det Økologiske Spisemærke i sølv. Vi prøver så vidt muligt kun at købe økologiske råvarer, og hvis vi skal bruge emballage, prøver vi at bruge det bedst mulige for miljøet.

Carl, Restaurantchef hos Aamanns

Pantsystem fremfor engangsemballage

På Aamanns har de ikke kun fokus på økologi og bæredygtighed, når de vælger råvarer. Hvis de skal bruge emballage, prøver de altid at vælge det bedst mulige for miljøet og noget bionedbrydeligt.

Derfor er de også rigtig glade for ØNSKs pantsystem.

Al kaffen leveres i cirkulære bøtter med ØNSKs elektriske varevogn. Hver gang de får leveret ny kaffe, bliver de tomme bøtter taget med retur, vasket og fyldt op igen.

På den måde er Aamanns med til at skåne miljøet for en masse unødig engangsemballage.

Ziggy fra ØNSK holder en kaffetønde til opbevaring af økologisk kaffe fra ØNSK
Ziggy fra ØNSK holder en kaffetønde til opbevaring af økologisk kaffe fra ØNSK

Skal vi tage en snak om, hvordan en kaffeløsning til din café kunne se ud?

Andreas Kirk fra ØNSK

Andreas Kirk
Partner | Erhvervsløsninger

+45 61 31 66 87

andreas@onsk.dk

  Nysgerrig på andre typer kaffeløsninger til erhverv?

  Dyk ned i vores øvrige kundecases og indlæg om kaffeløsninger for at finde mere inspiration til valg af kaffemaskiner og kaffe til erhverv. Du kan også få et overblik over fordele og ulemper ved forskellige typer kaffeløsninger til HORECA i vores guide: Vælg den rigtige kaffeløsning til hotel, restaurant og café.

  600+ glade kunder

  På nuværende tidspunkt leverer vi firmakaffe til mere end 600 virksomhedskunder inklusiv:

  Et udpluk af vores mere end 600 erhvervskunder
  Et udpluk af vores mere end 600 erhvervskunder