Sprød crumble med bær og espresso:
Der er ikke meget, der får mine tænder til at løbe vand som en sprød crumble og syrlig frugtsaft, der bobler i ovnen. Duften af bær, crumble, kardemomme og så en snert af espresso, mmmh.
Her kommer min opskrift på den såkaldte ‘smuldrekage‘, den perfekte servering til sommereftermiddage, lyse og lange aftener eller bare til en god kom kaffe, når tiden nu lige er til det. Jeg har sågar spist en portion til morgenmad serveret med en god kop Lungo fra Ønsk, fordi at jeg ikke kunne holde nallerne væk.
Du kan nemt blande havregryn med andre gryn eller flager, alt efter hvad du har på lager. Brug også gerne frugt og bær i sæson. Normalt er det sæson for blommer i september, men de her syrlige små blommer var klar til spisning fra min fars have allerede nu. De var meget syrlige, men stadig utrolig lækre, dog tilsatte jeg 200g frosne hindbær for at få lidt mere sødme. Afhængigt af frugten og bærrene, kan du selv tilsætte ekstra sødme til frugtfyldet.
Opskriften
Frugtfyld:
- 4 x blommer
- 200g bær
- 1 spsk. ahornsirup (eller honning)
- Saft fra 1/2 citron
- 1 tsk. kardemomme
Smuldredej:
- 200g havregryn
- 50g. mel (eller mandelmel)
- 15 bløde dadler
- 100g kokosolie
- 1 espresso shot fra Ønsk kaffe
- 1 tsk. salt
Sådan gør du:
Varm ovnen op til 170 graders varme. Smør et ovnfast fad.
Skyld blommerne og skær i mindre stykker. Vask bærrene eller brug frosne bær. Hæld det hele op i fadet og tilsæt sirup, citronsaft og kardemomme og rør rundt.
Tag stenene ud af dadlerne og lav bagefter dejen. I en skål mixes havregryn, mel, bløde dadler, kokosolie og 1 stærkt espresso shot (40 ml.). Drys med salt og mix det hele med hænderne, så det hele blandes og æltes godt og grundigt. Fordel dejen over frugten i det ovnfaste fad. Bag kagen i ovnen i 30 min til dejen er gylden på toppen. Server kagen lun med skyr, sojayoghurt eller creme fraiche på toppen – sammen med en god kop kaffe.
Opskriften er lavet af Michala og jeg står bag madbloggen Micadeli. Du kan her få inspiration til flere nemme opskrifter på vegetarmad på min madblog.
ØNSK anbefaler
Få vores tips og tricks
Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.