Lækker sommertærte med espressobund og friske bær
Sommeren og varmen er ovre os, og vi er selv blevet fan af denne friske sommertærte. Den er helt perfekt til solrige eftermiddage på terrassen eller altanen. Bunden i tærten har et twist af espresso, der giver en lækker underspillet kaffesmag. Vi synes selv at den fungerer ret godt med den mørkristede kaffe fra Corcasan – Den kan du finde her.
Opskriften er udviklet af vores gode veninde Michala, der er en rockstjerne indenfor madlavning og som har taget udfordringen op med at integrere kaffe i hendes kager og desserter.
Ingredienser:
Bund:
- 100 g. havregryn
- 2 spsk. rørsukker
- 2 spsk. mel
- 1 tsk. bagepulver
- 2 tsk. vanilje
- 1 tsk. kardemomme
- 80g. blødt smør
- 30 ml. espresso-shot
- Lidt salt
Creme:
- 2 dl. fløde
- Korn fra 1 vaniljestang
- Skal fra 1/2 citron
- 2 spsk. flormelis
- + Valgfrie bær
Sådan gør du:
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
- Tilsæt blødt smør og 30 ml. espresso shot.
- Drys godt med salt.
- Bland dejen sammen med hænderne og fordel dejen i en lille rund bageform (cirka 16 cm).
- Bag nederst i ovnen på 175 grader i 17-20 minutter til bunden er gylden.
- Lav cremen imens bagningen står på. Pisk fløden fast i en skål. Tilsæt skallen fra citron, vaniljekorn og flormelis. Smag til og tilsæt mere hvis nødvendigt.
- Køl kagebunden lidt af før servering, og fordel cremen på toppen.
- Pynt kagen med friske danske bær fra sæson.
- Server gerne sommertærten med ekstra friske bær – og selvfølgelig en god kop ØNSK kaffe til.
PS – Jeg lavede opskriften vegansk. Her bruger du bare piskbart sojafløde i stedet for almindelig piskefløde.
ØNSK anbefaler disse produkter
Få vores tips og tricks
Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.