Sommeren og varmen er ovre os, og vi er selv blevet fan af denne friske sommertærte. Den er helt perfekt til solrige eftermiddage på terrassen eller altanen. Bunden i tærten har et twist af espresso, der giver en lækker underspillet kaffesmag. Vi synes selv at den fungerer ret godt med den mørkristede kaffe fra Corcasan – Den kan du finde her.
Opskriften er udviklet af vores gode veninde Michala, der er en rockstjerne indenfor madlavning og som har taget udfordringen op med at integrere kaffe i hendes kager og desserter.
Ingredienser:
Bund:
100 g. havregryn
2 spsk. rørsukker
2 spsk. mel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. vanilje
1 tsk. kardemomme
80g. blødt smør
30 ml. espresso-shot
Lidt salt
Creme:
2 dl. fløde
Korn fra 1 vaniljestang
Skal fra 1/2 citron
2 spsk. flormelis
+ Valgfrie bær
Sådan gør du:
Server gerne sommertærten med ekstra friske bær – og selvfølgelig en god kop ØNSK kaffe til.
PS – Jeg lavede opskriften vegansk. Her bruger du bare piskbart sojafløde i stedet for almindelig piskefløde.
© All rights reserved 2021