Havretærte med espressobund

Lækker sommertærte med espressobund og friske bær

Sommeren og varmen er ovre os, og vi er selv blevet fan af denne friske sommertærte. Den er helt perfekt til solrige eftermiddage på terrassen eller altanen. Bunden i tærten har et twist af espresso, der giver en lækker underspillet kaffesmag. Vi synes selv at den fungerer ret godt med den mørkristede kaffe fra Corcasan – Den kan du finde her.

Opskriften er udviklet af vores gode veninde Michala, der er en rockstjerne indenfor madlavning og som har taget udfordringen op med at integrere kaffe i hendes kager og desserter.

Ingredienser:

Bund: 
100 g. havregryn
2 spsk. rørsukker
2 spsk. mel 
1 tsk. bagepulver
2 tsk. vanilje
1 tsk. kardemomme
80g. blødt smør
30 ml. espresso-shot
Lidt salt

Creme: 
2 dl. fløde
Korn fra 1 vaniljestang
Skal fra 1/2 citron
2 spsk. flormelis 

+ Valgfrie bær 

Sådan gør du: 

  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  • Tilsæt blødt smør og 30 ml. espresso shot.
  • Drys godt med salt.
  • Bland godt med hænderne til en dej og fordel dejen i en lille rund bageform (cirka 16 cm).
  • Bag nederst i ovnen på 175 grader i 17-20 minutter indtil bunden er gylden og sprød på overfladen.
  • Lav cremen imens bagningen står på. Pisk fløden i en skål indtil den er fast. Tilsæt citronskal, vaniljekorn og flormelis. Smag til og tilsæt mere hvis nødvendigt.
  • Når kagebunden er kølet lidt af fordeles cremen på toppen.
  • Pynt med friske danske bær fra sæson. 

Server gerne sommertærten med ekstra friske bær – og selvfølgelig en god kop ØNSK kaffe til. 

PS – Jeg lavede opskriften vegansk. Her bruger du bare piskbart sojafløde i stedet for almindelig piskefløde. 

Du kan finde alle mine veganske opskrifter på Micadeli her.