Bryggeguide for Hario V60

Japanske Hario lever af at producere glasudstyr. Siden deres Hario V60 så dagens lys, er det blevet en yderst populær filterbrygger blandt kaffenørder. Flere mener, den har revolutioneret filterkaffen, som ellers historisk set har haft et lidt kedeligt ry. Det, der gør Hario V60 populær, er formen på tragten, som får det absolut bedste frem i kaffebønnerne. Der findes mange forskellige teknikker og opskrifter til en V60, men her følger ØNSKs Hario V60 bryggeguide. God fornøjelse!

Hario V60 er kaffebryggeren til den dedikerede kaffeentusiast, der gerne vil nørde med at få alle smagsnuancer ud af kaffen. V60’eren giver fuld kontrol over processen og mulighed for at lege med smagen ved at ændre på variablerne. 

STEPS:

01
02
03
04
05

VEJ OG KVÆRN KAFFEN

FORBERED KANDEN OG SKYL FILTRET

LAD KAFFEN BLOMSTRE

TILFØJ VAND

SERVÉR KAFFEN

Fintkværnet kaffe

01

VEJ OG KVÆRN KAFFEN

Vej 21 gram kaffebønner op, og kværn kaffen medium/fint. Kaffen skal være en smule finere end til filterkaffe.

02

FORBERED KANDEN OG SKYL FILTRET

Placér filteret i tragten. Når vandet koger, væd filteret med det kogende vand for at fjerne papirsmag, og lad det varme vand lune kanden. Dette sikrer en god temperatur på kaffen.

Hæld herefter vandet fra kanden og tilføj den friskkværnede kaffe i det våde filter.

Vædet kaffefilter klar til bryg
blomstrende kaffe under brygning

03

LAD KAFFEN BLOMSTRE

Dæk kaffen med 40 gram vand.

Nu skal kaffen “blomstre” i 20-30 sekunder. En vigtig del af processen, da det er her, smagen vokser og udvikler sig. 

Pro tip: rør eventuelt rundt med en ske for at sikre at al kaffen kommer i kontakt med vandet.

04

TILFØJ VAND

Hæld gradvist yderligere 320 gram vand over kaffen, så du i alt har tilsat 360 gram vand.

Forsøg at ramme de mørke områder i kaffen og undgå af ramme filteret.

Rør let rundt i filteret og lad vandet løbe igennem.

brygning af kaffe på hario v60
ØNSK Kaffe i kop

05

SERVÉR KAFFEN

Når vandet er løbet igennem, er kaffen klar.

Fjern filteret og servér kaffen. God fornøjelse!