Privat

Japanske Hario lever af at producere glasudstyr. Siden deres Hario V60 så dagens lys, er det blevet en yderst populær filterbrygger blandt kaffenørder. Flere mener, den har revolutioneret filterkaffen, som ellers historisk set har haft et lidt kedeligt ry. Det, der gør Hario V60 populær, er formen på tragten, som får det absolut bedste frem i kaffebønnerne. Der findes mange forskellige teknikker og opskrifter til en V60, men her følger ØNSKs Hario V60 bryggeguide.

Hario V60 er kaffebryggeren til den dedikerede kaffeentusiast, der gerne vil nørde med at få alle smagsnuancer ud af kaffen. V60’eren giver fuld kontrol over processen og mulighed for at lege med smagen ved at ændre på variablerne.

Vil du gerne blive klogere på, hvad en V60 kan og dens historie, kan du finde vores blogpost om Hario V60 her eller besøge vores Hario side, hvor vi har samlet alt, hvad du bør vide om kaffebrygning med V60.

STEPS:

  1. VEJ OG KVÆRN KAFFEN
  2. FORBERED KANDEN OG SKYL FILTRET
  3. LAD KAFFEN BLOMSTRE
  4. TILFØJ VAND
  5. SERVÉR KAFFEN
Hario V60 Bryggeguide

01

VEJ OG KVÆRN KAFFEN

Vej 21 gram kaffebønner op, og kværn kaffen medium/fint. Kaffen skal være en smule finere end til filterkaffe.

02

FORBERED KANDEN OG SKYL FILTRET

Placér filteret i tragten. Når vandet koger, væd filteret med det kogende vand for at fjerne papirsmag, og lad det varme vand lune kanden. Dette sikrer en god temperatur på kaffen.

Hæld herefter vandet fra kanden og tilføj den friskkværnede kaffe i det våde filter.

Hario V60 Bryggeguide
Hario V60 Bryggeguide

03

LAD KAFFEN BLOMSTRE

Dæk kaffen med 40 gram vand.

Nu skal kaffen “blomstre” i 20-30 sekunder. En vigtig del af processen, da det er her, smagen vokser og udvikler sig.

Pro tip: rør eventuelt rundt med en ske for at sikre at al kaffen kommer i kontakt med vandet.

04

TILFØJ VAND

Hæld gradvist yderligere 320 gram vand over kaffen, så du i alt har tilsat 360 gram vand.

Forsøg at ramme de mørke områder i kaffen og undgå af ramme filteret.

Rør let rundt i filteret og lad vandet løbe igennem.

Hario V60 Bryggeguide
Hario V60 Bryggeguide

05

SERVÉR KAFFEN

Når vandet er løbet igennem, er kaffen klar.

Fjern filteret og servér kaffen. God fornøjelse!

OBS: Mangler du en god kaffe til din Hario V60, vil vi anbefale vores mellemristede kaffe fra Leonel Valladares. Du kan også se hele vores kaffeudvalg, hvis du savner inspiration.

Kom igang med brygning på Hario V60

Leonel Valladares
95 kr.265 kr.
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
95 kr.265 kr.
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.


    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *