Hos ØNSK vil vi gerne gøre en forskel. En forskel der rent faktisk betyder noget.

I en tid hvor det kan være svært at gennemskue, om virksomheder agerer som de prædiker, tror vi på gennemsigtighed.

Via gennemsigtighed, respekt og udvikling er det vores mission at efterlade et positivt aftryk hos kaffebonden, kaffekunden og planeten, vi bor på.

Vores bæredygtighedsprincipper

ØNSK og Leonel

Direkte handel

… og personlige relationer.

Vi tror på, at vi ved at arbejde ansigt til ansigt med kaffebønderne skaber den bedste forudsætning for et bæredygtigt og ligeværdigt samarbejde, hvor vi kan give hinanden feedback. Hyppig kommunikation med kaffeproducenterne er en af de primære måder, som vi arbejder med produktudvikling og kvalitetskontrol. Vi handler direkte med kaffebønderne for at sikre, at de får en ordentligt betaling for det hårde arbejde, som de lægger i at producere kaffe af høj kvalitet. En højere pris for deres ihærdighed gør samtidig, at de har midler til at investere i deres kaffeproduktion, hvilket øger kvaliteten af den kaffe, som vi sælger, og som du drikker.

Win win.

1% til grøn udvikling

… fordi vi tror på udvikling frem for velgørenhed.

Udover at vi sikrer en ordentlig betaling til kaffebønderne, går 1% af al vores omsætning til grønne udviklingsprojekter hos netop kaffebønderne. Vi tror på, at vi gennem udvikling kan skabe en mere bæredygtig kaffeproduktion og en endnu højere kvalitet af kaffe.

Derfor er det også et krav, vi stiller, til de mennesker, vi arbejder med, at de ønsker og stræber efter at højne kvaliteten af deres kaffe og bæredygtigheden i deres produktion.

Andreas og kaffebonde
Kaffebær - ØNSK kaffe - specialkaffe

Økologi og biodiversitet

… med omtanke for miljøet.

Vi bekymrer os om konsekvenserne af klimaændringerne og et dramatisk tab af biodiversitet.

Kaffebønderne mærker selv klimaændringerne på egen hånd, og ifølge dem er det deres største udfordring i kaffeproduktionen. Eksempler herpå er længere tørkeperioder og mere ekstremt og ustabilt vejr.

ØNSK viger udenom traditionelt og konventionelt dyrket kaffe og handler primært økologisk, der er dyrket på arealer med omkringliggende skyggetræer og uden brug af pesticider. Dette er ikke alene svaret, men det er én af måderne at tage hånd om klimaet og miljøet på.

Emballage-forbrug

… og minimering af klodens ressourcer.

Vi søger konstant at minimere vores emballageforbrug. Derfor er vores kaffekapsler bionedbrydelige, plantebaserede og godkendt til industriel kompostering. Også kapselæsken er bionedbrydelig, FSC og Cradle to Cradle certificeret.

Papkasserne, som vi anvender til fragt, er ligeledes FSC certificeret.

Vi er derudover i gang med at udskifte vores kaffeposer så vi fremover kun har bionedbrydelige kaffeposer produceret af restprodukter fra majsplanter. Som kunde er det også muligt at afhente kaffe på vores kontor og lager på Esromgade 15 i en medbragt beholder.

ØNSK kaffeposer