Hos ØNSK vil vi gerne gøre en forskel. En forskel der rent faktisk betyder noget.

I en tid hvor det kan være svært at gennemskue, om virksomheder agerer som de prædiker, tror vi på gennemsigtighed.

Via gennemsigtighed, respekt og udvikling er det vores mission at efterlade et positivt aftryk hos kaffebonden, kaffekunden og planeten, vi bor på.

Vores bæredygtighedsprincipper

Buy natural coffee from ØNSK- female coffee farmers in Nicaragua turning natural coffee on drying beds

Direkte handel

… og personlige relationer.

Vi tror på, at vi ved at arbejde ansigt til ansigt med kaffebønderne skaber den bedste forudsætning for et bæredygtigt og ligeværdigt samarbejde, hvor vi kan give hinanden feedback. Hyppig kommunikation med kaffeproducenterne er en af de primære måder, som vi arbejder med produktudvikling og kvalitetskontrol. Vi handler direkte med kaffebønderne for at sikre, at de får en ordentligt betaling for det hårde arbejde, som de lægger i at producere kaffe af høj kvalitet. En højere pris for deres ihærdighed gør samtidig, at de har midler til at investere i deres kaffeproduktion, hvilket øger kvaliteten af den kaffe, som vi sælger, og som du drikker.

Win win.

Bæredygtige udviklingsprojekter

… fordi vi tror på udvikling frem for velgørenhed.

Udover at vi sikrer en ordentlig betaling til kaffebønderne, igangsætter vi løbende udviklingsprojekter hos netop kaffebønderne. Vi tror på, at vi gennem udvikling kan skabe en mere bæredygtig kaffeproduktion og en endnu højere kvalitet af kaffe.

Derfor er det også et krav, vi stiller, til de mennesker, vi arbejder med, at de ønsker og stræber efter at højne kvaliteten af deres kaffe og bæredygtigheden i deres produktion.

ØNSK organic coffee in Peru - Rasmus and local coffee farmers in the mountains of Peru
Buy organic coffee from ØNSK - Rasmus and coffee farmers standing amongst shade trees

Økologi og biodiversitet

… med omtanke for miljøet.

Vi bekymrer os om konsekvenserne af klimaændringerne og et dramatisk tab af biodiversitet.

Kaffebønderne mærker selv klimaændringerne på egen hånd, og ifølge dem er det deres største udfordring i kaffeproduktionen. Eksempler herpå er længere tørkeperioder og mere ekstremt og ustabilt vejr.

ØNSK viger udenom traditionelt og konventionelt dyrket kaffe og handler primært økologisk, der er dyrket på arealer med omkringliggende skyggetræer og uden brug af pesticider. Dette er ikke alene svaret, men det er én af måderne at tage hånd om klimaet og miljøet på.

Emballage-forbrug

… og minimering af klodens ressourcer.

Vi søger konstant at minimere vores emballageforbrug. Derfor er vores kaffekapsler bionedbrydelige, plantebaserede og godkendt til industriel kompostering. Også kapselæsken er bionedbrydelig, FSC og Cradle to Cradle certificeret.

Papkasserne, som vi anvender til fragt, er ligeledes FSC certificeret. Vælger du løsningen Re-Zip til levering så kommer din kaffe i en genanvendelig papkasse, der kan sendes retur og bruges igen og igen.

Vores kaffeposer er bionedbrydelige og produceret af restprodukter fra majsstilke.

Som kunde er det også muligt at afhente kaffe på vores kontor på Lundtoftegade 21 i en medbragt beholder.

RE-ZIP emballage - cirkulær emballage - kasseemballage
Ziggy fra ØNSK holder en kaffetønde til opbevaring af økologisk kaffe fra ØNSK

Cirkulære bøtter og bæredygtig distribution

.. fordi vi konstant bestræber os på at minimere vores   CO2-aftryk.

Er du erhvervskunde hos ØNSK i København så leverer vi din kaffe i genanvendelige bøtter, i vores elektriske varevogn. Dermed undgår vi at bruge fossile brændstoffer, samt en hel masse engangsemballage.

Læs mere om vores  cirkulære bøtter og bæredygtig distribution.