Kvindernes kaffe

I sommeren 2021 var vi i Peru for at opbygge nye relationer med økologiske kaffeproducenter og -kooperativer.

I den forbindelse mødte vi bl.a. Laura Chavez, som sammen med 41 andre kvindelige kaffeproducenter er en del af Jumarp-kooperativet i det nordlige Peru. Det blev starten på Kuska-projektet og et nyt samarbejde.

Kuska betyder ”kvinde” på Quechua, som er et af de lokale stammesprog i Peru. Det er samtidig blevet navnet på den kaffe, vi køber af kvinderne. Kaffen smager ikke bare helt fantastisk godt. Den støtter også op om kvinders selvstændighed i Peru.

Laura med Jonas og Rasmus-Kuska-kaffe-Peru
Laura Chavez-Kuska-kaffe-Peru2

2,5 kr. pr. kilo til Kuska-projektet

Når vi køber kaffe fra kvinder i Jumarp-kooperativet, betaler vi, udover en pris over markedsprisen, et tillæg på 2,5 kr. pr. kilo, som går direkte til Kuska-projektet.

Pengene giver de kvindelige kaffebønder mulighed for at uddanne sig inden for kaffedyrkning, lederskab og markedsføring.

Derudover bliver pengene brugt på investeringer, som kan være med til at øge kvindernes indtægt. For eksempel har de købt en kafferister, der gør det muligt for kvinderne at riste og sælge deres egen kaffe lokalt i Peru. Foruden en ekstra indtægt giver det kvinderne kontrol over 100 % af forsyningskæden og gør dem mindre afhængige af fordyrende mellemled.

Mød Laura – en lille producent med en stor passion

Peru har store udfordringer med ulighed, og det er ikke altid nemt at være en selvstændig kvindelig kaffeproducent. Derfor er vi glade for at kunne støtte op om dette fantastiske initiativ, som Jumarp-kooperativet har igangsat for sine kvindelige medlemmer.

Vi har besøgt flere af medlemmerne i Kuska-projektet, herunder Laura Chavez, som sammen med sin datter Andrea bor på den 2 hektar lille gård Chululo.

Gården er ganske vist lille, men Lauras ambitioner er store. Hun arbejder hele tiden på at højne kvaliteten af sin kaffe, og hun har også planer om at plante nye sorter såsom den eksklusive og krævende Geisha. Sejt, ik’?

Laura Chavez og datter-Kuska-kaffe-Peru
Læs om vores bæredygtighedsprincipper

Vil du også være med til at støtte op om kvinders selvstændighed i Peru?

Kuska
85,00 kr.240,00 kr.
Kuska
45,00 kr.390,00 kr.
Kuska