Tiramisu er en af de mange gode ting fra det italienske køkken og er en sand klassiker, når det kommer til dessert. Tiramisu betyder ´løft mig op´ og er ment som en opkvikkende kage. Hvor opkvikende desserten reelt er, kan måske diskuteres, men en ting er sikkert: den er god! Følg med og se hvordan vi ville lave den populære dessert med kaffe.
Her er hvad du skal bruge til vores bud på en tiramisu:
- 2 dl kaffe – vi anbefaler vores mørkristet kaffe El Palto, som med sin fylde og fedme går perfekt til desserten
- 1/2 dl marsala vin
- 3 æg
- 1 dl sukker
- 1/2 vaniljestang
- 250 g mascarpone
- 200 g lady fingers, du kan enten bage dem selv eller gøre som os og vælge den nemme løsning og købe dem færdiglavet 😉
- 2-3 spsk. kakaopulver til pynt
Sådan skal du gøre:
Først skal din afkølede kaffe blandes med marsala vinen, som derefter skal stå og trække, indtil vi skal bruge det. Vi starter med at piske æggeblommer, vaniljekorn og sukker til en lys og luftig æggesnaps – der skal piskes godt for at opnå den ønskede luftighed. Du pisker nu din mascarpone godt ind i æggesnapsen. Til sidst pisker du æggehviderne stive, som derefter forsigtigt vendes i din mascarponeblanding.
Nu vender vi vores lady fingers i vores kaffelage, for derefter at lægge dem i bunden af vores kageform, så de dækker bunden helt. Du skal nu komponere det resterende af desserten, med et lag af mascarponecremen oven på de gennemvædede lady fingers. Endnu et lag kaffevædet lady fingers lægges i formen, som derefter toppes med et sidste lag af mascarponecremen.
Desserten skal nu sættes på køl i minimum 4 timer og gerne natten over. Afslutningsvist drysser du et fint lag af kakaopulver over din dessert.
Voila du har nu vores bud på en tiramisu, som passer perfekt til en kop god kaffe – velbekomme ☕️😋