Vi kommer her med vores bud på kaffe cupcakes toppet med chokoladeglasur. Glæd hele familien med disse kager, ta’ dem med på arbejdspladsen og del med dine kollegaer eller hvis du blot vil lave dem til dig selv – så er det også helt okay 😉
Det skal du bruge til dine cupcakes
- 115 g smør
- 200 g sukker
- 2 æg
- 1/2 kop kaffe – vi anbefaler vores Kuska – mellemristet kaffe
- 200 g mel
- 1 1/2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
Chokoladeglasur
- ca. 100 g mørk chokolade
- 3 spsk smør
- 2 spsk kaffe
- 200 g flormelis
Fremgangsmåde
Cupcakes:
Inden vi starter med at bage vores kager, brygger vi en kande kaffe, hvilket vi gør på en stempelkande. Vi viser her hvordan vi ville brygge den perfekte stempelkande.
Forvarm ovnen til 175°C. Smør 12 muffinsforme og drys med mel.
I en skål, piskes smør og sukker sammen, indtil det er lyst og cremet. Tilsæt æg og pisk godt.
I en anden skål, røres kaffe, mel, bagepulver og salt sammen.
Tilsæt de tørre ingredienser til æggeblandingen, og mix godt.
Fordel dejen ligeligt i muffinsformene.
Bag cupcakesene i 25-30 minutter, eller indtil de er gyldne og du kan stikke en tandstik i, som kommer ren ud. Lad dem køle af.
Chokoladeglasur:
Smelt chokolade og smør i en skål over et vandbad.
Tilsæt kaffe, og rør godt. Tag skålen af varmen og rør flormelis i.
Fordel glasuren over de afkølede cupcakes og lad det størkne.
Dine cupcakes er nu klar til at spises 🧁