Merci Fernandez - lysristet kaffe - 5000g bøtte (cirkulær emballage) ØKO

Peru

1.975 kr.

Smagsnoter

En frisk og frugtig kaffe med noter af ananas, tørret mango og aroma af kakaonibs.

Denne vare leveres af vores ØNSK-personlige-levering og kun i postnummer 0 – 2950

56% mere til bonden
Se beregning
CO2e: 1,42/kg:
Se beregning
Skovkaffe
Se beregning
100% økologisk
Se bevis
Vis al dokumentation

Merci Fernandez - lysristet kaffe - 5000g bøtte (cirkulær emballage) ØKO

En ekstraordinær og frugtig natural-kaffe fra kaffebonden Merci Fernandez, dyrket på hendes gård La Pomarrosa i Colasay i det nordlige Peru. Kaffen er intens og saftig med tydelige noter af ananas, tørret mango og aroma af kakaonibs.

Land, regionPeru, Cajamarca, Colasay
Højde1850 m.o.h.
BehandlingNatural
SorterArabica (Bourbon, Catuai)
Merci Fernandez - lysristet kaffe - 5000g bøtte (cirkulær emballage) ØKO

Rasmus fra ØNSK har besøgt Merci: "Merci laver en vanvittigt levende og frugtig natural-kaffe! Jeg fornemmer tydeligt at kaffen er tørret inde i et bæret – det giver den her vinøse, let fermenterede karakter, som nærmest eksploderer i tropiske nuancer. For mig står især ananas, tørret mango og aroma af kakaonibs helt klart frem. Det er en kaffe, der bliver ved med at udvikle sig i koppen, og som virkelig shiner brygget som filter og pour-over - V60, Chemex, Kalita, Moccamaster etc - hvor vi kan smage de smage nyancer i denne frugtbombe af en kaffe."

Når du køber ØNSK er det...

Direkte handel

Vi handler direkte med kaffebønderne for at sikre, at de får en ordentlig betaling for det hårde arbejde, som de lægger i at producere kaffe af høj kvalitet. Læs mere her.

Skovdyrket kaffe

Kaffen er dyrket i skyggen af andre træer, hvilket har en række fordele: mere absorbering af CO2, mere biodiversitet, en sundere jordbund som ikke kræver pesticider, og ikke mindst en bedre smagende kaffe. Læs mere her.

Friskristet kaffe

Når du bestiller kaffe fra ØNSK er det altid friskristet, og af høj kvalitet. Vores kaffe er ristet på en Loring kafferister, der udover at være ekstremt energieffektiv, også sikrer en høj kvalitet og ensartethed i koppen.

100% håndplukket kaffe

Alt kaffen er håndplukket, hvilket er din garanti for en høj kvalitet. Dermed er det kun de bedste og mest modne bær som er blevet plukket.

Historien bag Merci Fernandez

Gør dig klar til en tur op i Colasays bjergskråninger!

Her skal vi møde Merci Fernandez: en af Perus mest spændende unge producenter. Merci dyrker kaffe på sin gård La Pomarrosa, opkaldt efter det træ, der drysser små pink blade ud over marken. Pink er nemlig Merci’s farve, og både hendes kværn og rister er malet i den – og lige så farverig som hendes stil er hendes kaffe.

Denne natural-kaffe er tørret i hele kaffebærret, og Merci styrer fermenteringen med en ro og præcision, der giver plads til de tropiske smagsnuancer. I koppen får du ananas, tørret mango og kakaonibs, pakket ind i en levende syrlighed og en kompleks sødme fra de næringsrige, biodiverse marker, hun plejer med omsorg. En kaffe, der føles både energisk og balanceret – præcis som Merci selv.

Merci Fernandez - lysristet kaffe - 5000g bøtte (cirkulær emballage) ØKO
Merci Fernandez - lysristet kaffe - 5000g bøtte (cirkulær emballage) ØKO
Merci Fernandez - lysristet kaffe - 5000g bøtte (cirkulær emballage) ØKO
Merci Fernandez - lysristet kaffe - 5000g bøtte (cirkulær emballage) ØKO

Bøtter der batter

Merci Fernandez - lysristet kaffe - 5000g bøtte (cirkulær emballage) ØKO

Mindre emballageforbrug – mere genbrugskultur

Konceptet er simpelt. Vi leverer kaffen i 5-kilos bøtter med vores elektriske varevogn. Når vi leverer kaffen, tager vi samtidig de tomme bøtter med retur, så de kan vaskes og genopfyldes med ny friskristet kaffe. På den måde undgår vi at bruge fossile brændstoffer og engangsemballage, når vi leverer kaffe til din arbejdsplads. Ifølge beregninger fra Teknologisk Institut reducerer vi dermed CO2-aftrykket med 63-71 % sammenlignet med traditionelle 1-kilos af plast.

Læs mere

Relaterede blogindlæg

Viden om kaffe

Guide: Vælg den rigtige kaffeløsning til kontoret

Konklusion Vi håber, at ovenstående guide har givet dig et overblik over, hvilken kaffeløsning du [...]

Viden om kaffe

An introduction to natural processing: world’s oldest coffee processing method

In the final part of our blog series about coffee processing methods, we’re focusing on [...]

Andet

ØNSK is a Certified B Corporation. What’s next?

We are B Corp! 🎉 …but what does that mean, exactly? If you follow us [...]