Privat

Silvios Vienna Lager-øl

45,00 DKK

Om kaffen

Vi har lavet en kaffeøl i samarbejde med de superseje folk bag People Like Us!

"De færreste troede på, at det kunne lade sig gøre at sammensætte en lys øl og kaffe og få et resultat, der smager, så man gerne tømmer hele dåsen – og måske endda åbner en ny", fortæller Rune Lindgren, der er brygmesteren og geniet bag vores helt nye og velsmagende kaffeøl. Ikke desto mindre er det lige præcis, hvad der er sket. Her hos ØNSK er vi meget stolte af resultatet og glade for, at vi endelig kan dele vores ØNSK-øl med alle jer.

Øllen er en 'Vienna Lager', der har en profil som en klassisk classic. Under brygning har vores helt egen Silvio Sanchez' lysristede kaffebønner fået lov at suse ind og ud af øllen, hvilket giver en subtil, men delikat eftersmag af kaffe.

Der er altså ikke tale om en traditionel kaffeøl, der typisk er nogle tunge og meget mørke sataner. I stedet har øllen en lys kobberfarve med indtryk af korn og ristet brød. Kaffen er tilstede både i øllens næse og mund, og den efterlader en let restsødme og et morderat krydret humlebid, der afslutter en unik og nyskabende smagsoplevelse.

"Med Silvio Sanchez' *fermenterede kaffebønner har vi virkelig ramt en unik profil, og resultatet ville ikke være det samme og slet ikke lige så godt, hvis det ikke var netop denne sammensætning af øl og kaffe", forklarer manden bag øllen, Rune Lindgren.

Hos ØNSK ser vi samarbejdet med People Like Us som et utroligt givende og meningsfyldt match. Hos People Like Us har cirka 75 % af de ansatte en eller flere diagnoser, herunder autisme, depression, ADHD, hjerneskade, PTSD, bipolar sygdom eller noget helt syvende. Men det afholder dem ikke fra at lave verdensklasse øl og udfordre det kedelige og normale. De har altid fokus på den enkeltes potentiale og ansætter folk til at gøre det, de er gode til.

Deres tilgang skinner igennem i vores fælles kaffeøl, og den ses og smages tydeligt på øllen. Vi har allerede sendt den ud til samtlige af vores kaffeabonnenter, hvor den er blevet taget godt imod.

Du skulle også tage at give den et skud. Vi sælger dem, så længe vi har flere tilbage.

*Uden at blive alt for teknisk så er kaffebønnerne fermenteret anaerobt i en lufttæt beholder og efterfølgende tørret med frugtkødet siddende på, hvilket giver en helt unik, frugtig og vinøs kaffesmag.

Silvio Sanchez

Land, region Nicaragua, La Union, San Fernando, Nueva Segovia
Højde 1.500-1.700 m.o.h.
Behandling Natural, Anaerobisk fermentering.
Tørret på afrikanske senge.
Sorter Arabica (Catuai, Catimor, Java)
Risteprofiler Lysristet
Historien bag Silvio Sanchez

En exceptionel natural-kaffe fra Silvio Sanchez produceret på hans gård Finca Santa Teresa del Mogoton.

En naturalkaffe opstår, når man tørrer kaffebærrene med frugtkødet uden på kaffebønnen i stedet for at afskalle og vaske den. Det giver en meget intens frugtighed og tilbageblivende syre, der giver associationer til rødvin og fermenteret frugt.

Vi har i samarbejde med Silvio arbejdet på en anarobisk fermentering af kaffen, hvor vi, lige efter plukning, pakker bærene ind i en lufttæt plastikindpakning. Her fermenterer de i 24 timer, før de lægges ud på de hævede senge for at tørre. Læs mere om Silvio og fermentering her.

Silvio sanchez
Silvio og andreas lysristet kaffe
Arbejdere hos silvio sanchez

På besøg hos Silvio Sanchez

Få et lille indblik i livet på Finca Santa Teresa del Mogoton, og hvorfor Silvios natural-kaffer er så unikke.

Andreas og Rasmus bliver sendt i kaffemarken for at hjælpe til med høsten. Hvem mon plukker flest kaffebær?