Silvio Sanchez – Lysristet kaffe
90,00 DKK – 300,00 DKK
En exceptionel natural-kaffe fra Silvio Sanchez produceret på hans gård Finca Santa Teresa del Mogoton.
Natural kaffe
En natural–kaffe opstår, når man tørrer kaffebærrene med frugtkødet uden på kaffebønnen i stedet for at afskalle og vaske den. Det giver en meget intens frugtighed og sødme, der giver associationer til rødvin og fermenteret frugt. Vi har i samarbejde med Silvio arbejdet på en anaerobisk fermentering af kaffen, hvor bærrene fermenterer i en lufttæt beholder i 24 timer, før de lægges ud på de hævede senge for at tørre. Her kan du læse mere om hvad naturals er.
Ristning og brygning
Silvios kaffe rister vi som lysristet, således at kaffens mange smagsnuancer kommer til udtryk i koppen. Her os ØNSK er Mathias Bunk helt vild med netop Silivos kaffe: "Jeg elsker den store frugtighed og kompleksitet i koppen. Jeg brygger den oftest i min Hario V60, da jeg synes det fremhæver den store sødme, som kendertegner netop Silvios kaffe".
Silvio Sanchez
Land, region | Nicaragua, La Union, San Fernando, Nueva Segovia |
Højde | 1.500-1.700 m.o.h. |
Behandling | Natural, Anaerobisk fermentering. Tørret på afrikanske senge. |
Sorter | Arabica (Catuai, Catimor, Java) |
Risteprofiler | Lysristet |
Silvio Sanchez ejer kaffegården Finca Santa Teresa del Mogotón, som er beliggende i det nordlige Nueva Segovia på Nicaraguas højest bjerg Mogotón. Området er frodigt og varmt, kendt for de store skove med nåletræer.
Silvio er uddannet agronom og har tidligere arbejdet ved landbrugsstyrelsen i Nicaragua, men fandt hurtigt ud af, at han hellere ville jagte sin drøm om at producere nogle af Nicaraguas bedste kaffer.
Silvio har også tidligere været professional hesterytter og har sågar også gjort en kort karriere som ranchero-sanger. Han går altid med sin revolver siddende i bukserne, og bor hjemme hos sin mor i Ocotal tæt på kaffegården. Det er altid en stor fornøjelse at besøge Silvio, hvor vi får en lang snak om kaffe, en vandretur i markerne og en stor frokost på gården.
På besøg hos Silvio Sanchez
Få et lille indblik i livet på Finca Santa Teresa del Mogoton, og hvorfor Silvios natural-kaffer er så unikke.
Andreas og Rasmus bliver sendt i kaffemarken for at hjælpe til med høsten. Hvem mon plukker flest kaffebær?