Privat

Månedens kaffe - Tomas Rivera

Nicaragua

105 kr.395 kr.

Smagsnoter

Sød og fyldig kaffe med noter af tropiske frugter og tørrede bær.

Månedens kaffe - Tomas Rivera

De næste tre måneder – december, januar og februar – har vi noget særligt på programmet i ØNSK kaffeabonnement. Vi besøger tre forskellige kaffegårde i kooperativet Café de Alturas, som du måske kender fra vores faste kaffe. Vi skal smage tre kaffer med tre forskellige processer: en vasket kaffe med anaerob fermentering, en honey-kaffe og til slut en natural-kaffe. Ideen er at vise, hvor stor forskel de forskellige processer gør, og belyse kaffebondens vigtige arbejde.

Tomas Rivera
Vi starter med et besøg hos en god ven af ØNSK, Tomas Rivera. Tomas er en hjørnesten i Café de Alturas-kooperativet, hvor han blandt andet er medlem af bestyrelsen og en drivkraft bag træplantningsprojekter, der øger biodiversiteten i lokalområdet. Derudover er Tomas passioneret omkring at dyrke kaffe af høj kvalitet. Han har specialiseret sig i at dyrke forskellige kaffesorter og eksperimenterer løbende med forskellige processer og fermenteringsteknikker. Til denne december måned og den første kaffe i vores serie fra Café de Alturas har Tomas dyrket en kaffe med en helt unik fermentering!

Anaerob fermentering
Fermentering er en essentiel del af kaffedyrkningen. Oprindeligt havde processen til formål at nedbryde den sukkerholdige hinde, der omgiver kaffebæret. Under fermenteringen opløses strukturen i hinden, så den efterfølgende kan vaskes af. Men fermenteringen har også vist sig at spille en afgørende rolle i smagsudviklingen. Det er denne proces, der giver kaffen sine komplekse nuancer og finurlige smagsnoter. Normalt fermenteres de friskhøstede kaffebønner i beholdere, der minder om store badekar. Med denne kaffe har Tomas valgt at accelerere fermenteringen ved hjælp af lufttætte beholdere, hvor ilten holdes ude. Dette skaber en mere intens fermentering og resulterer i spændende og kraftfulde smagsprofiler!

Månedens kaffe - Tomas Rivera
Land, regionNicaragua, San Rafael del Norte
Højde1.100 m.
Behandling Anaerobisk - vasket
SorterLempira
Månedens kaffe - Tomas Rivera

Andreas fra ØNSK har testet Tomas' kaffe: “Du kan virkelig smage, at der er sket en omhyggelig proces og fermentering på Tomas’ kaffegård. Jeg fornemmer en let syrlighed fra den forlængede fermentering, som giver kaffen en sød honningnote og en let frugtig og syrlig karakter, der vækker associationer til sød appelsin og hindbær.Jeg brygger kaffen på min Chemex, hvilket fremhæver både fylde og renhed i smagen.”

Særlig egnet til:

Når du køber ØNSK er det...

Direkte handel

Vi handler direkte med kaffebønderne for at sikre, at de får en ordentlig betaling for det hårde arbejde, som de lægger i at producere kaffe af høj kvalitet. Læs mere her.

Skovdyrket kaffe

Kaffen er dyrket i skyggen af andre træer, hvilket har en række fordele: mere absorbering af CO2, mere biodiversitet, en sundere jordbund som ikke kræver pesticider, og ikke mindst en bedre smagende kaffe. Læs mere her.

Friskristet kaffe

Når du bestiller kaffe fra ØNSK, er det altid friskristet og af høj kvalitet. Vi rister kaffen på en Loring – en energieffektiv kafferister, der sikrer ensartet ristning og høj kvalitet i hver batch.

100% håndplukket kaffe

Alt kaffen er håndplukket, hvilket er din garanti for en høj kvalitet. Dermed er det kun de bedste og mest modne bær som er blevet plukket.

Mulighed for cirkulær emballage

Månedens kaffe - Tomas Rivera

Vil du og din virksomhed også være med til at reducere emballageforbruget?

Måske står din virksomhed over for en grøn omstilling. Eller måske er du allerede i en bæredygtig virksomhed, der gerne vil skrue endnu mere op for de grønne tiltag. Uanset hvad, så er der ingen tvivl om, at emballagebesparing har en positiv effekt på din virksomheds grønne regnskab - og på miljøet.

Læs mere