Privat

Månedens kaffe – Merli Vasquez

95,00 kr.340,00 kr.

En frugtig og fyldig kaffe med noter af sød honning, mango og tørret frugt

 

Merli Vasquez - månedens kaffe marts 2023
Dybt i Perus Amazonas-region, nær landsbyen Lonya Grande, skal vi besøge Merli Vasquez Fernández - en ny og spirende kaffebonde. Hun er en ung kvinde i start 30’erne, som er vokset op på en kaffegård. Hendes mor Elena dyrker kaffe i samme område, og begge er de medlem af kvindekooperativet KUSKA, som består af 42 landkvinder. Merli er netop startet med at dyrke sin egen kaffe ved siden af sin mands mark. Denne måned skal vi smage én af hendes allerførste høste, og du kan godt glæde dig

Sorten Castillo
Denne kaffe er af sorten Castillo (en undersort af Arabica), som er en populær kaffesort i det nordlige Peru. Castillotræet er produktivt og resistent overfor sygdomme, og så er vi helt vilde med smagen. Castillo rummer ofte søde noter som honning og kakao kombineret med florale og blomsteragtige dufte og smage. Det kan lyde som mange intense smage i en kop kaffe, men det hele er meget afdæmpet og giver en behagelig og ren smag. Denne kaffe er ingen undtagelse, og vi har store forhåbninger til hendes fremtidige kaffer.

Smagen
Rasmus fra ØNSK fortæller om denne kaffe: Jeg smagte første gang denne kaffe i den lille landsby Lonya Grande i Peru, sammen med Merli. Jeg havde tidligere på dagen fortalt, at jeg har en forkærlighed for netop denne Castillo-kaffesort, og hun tilbød mig at smage denne kaffe. Derefter var jeg ikke i tvivl om at det var en kaffe jeg måtte have med hjem. Duften er kompleks og blomsteragtigt. Smagen er ren og blød, men også super kompleks! Jeg kommer til at tænke på frisk honning kombineret med en blomstersmag som jasmin. Dertil har kaffen en let friskhed som ananas. Denne kaffe viser, i mine øjne, noget af det bedste og mest unikke ved Peru-kaffer.