Privat

Månedens kaffe – Merci Fernandez – Fruta Madura – 5000g tønde (cirkulær emballage)

1.450,00 DKK

Sød og frugtig kaffe med noter af sød honning, mango og tranebær

Ryd
Denne vare er kun tilgængelig for vores erhvervs-aftaler. Kontakt os på kontakt@onsk.dk eller ring på tlf. +45 25 94 02 10

For månedens kaffe for august skal vi besøge den visionære kaffe-kvinde Merci Fernandez der holder til i det nordlige Peru. Her dyrker hun kaffe på hendes lille gård El Barejon. Merci er passioneret om god kvalitet, og arbejder derfor også professionelt med at smage og vurdere kaffer i et såkaldt “cupping-lab”. Erfaringen fra smagningen tager hun med over i sin produktion, hvor hun eksperimenter med forskellige typer af fermentering og tørring af kaffen, for at bringe nye smage ud i kaffen. Merci drømmer om plante nye spændende kaffetyper, samt at genplante skov på gården, for at skabe en øget grad af biodiversitet. Merci er i sandhed en moderne og visionær kaffe-bonde, som kommer til at vise vejen mod en bedre og grønnere produktion for andre kaffe-kvinder og -mænd. 

Denne kaffe har en helt særlig behandling. Den er nemlig en blanding af en vasket og en honey kaffe. Først har Merci fermenteret de røde kaffebær, for derefter at fjerne frugtskallen og fermentere kaffen videre som bønner. Derefter bliver bønnerne let vasket, og tørres derefter med det resterende frugtkød siddende på bønnerne. Denne proces giver en ekstra stor sødme og kompleks frugtighed i koppen, og viser tydeligt Merci’s passion for at lave exceptionelle kaffer. Hun kalder metoden for “fruta madura”, som betyder modne frugter på spansk - meget passende.

Smagen
Rasmus fra ØNSK er særlig vild med denne anderledes kaffe:
“Denne kaffe er fuld af duft og smag! Den dufter kraftigt af eksotiske frugter og blomster. Smagen er præget af en stor sødme som honning og modne frugter, med en elegant og diskret syre. Jeg er vild med kaffens mange fremtrædende smagsnoter, hvor jeg især smager sød mango, honning og tørrede tranebær. Det er en fornøjelse at arbejde sammen med innovative producenter der udvikler nye metoder, der bringer det bedste frem i kaffen.”

Månedens bryggetip
Da vi stadig har lidt af sommeren tilbage, kan der være behov for en kølig kaffeoplevelse. Hvis du ikke har tålmodingheden til at vente 16 timer på din cold brew kaffe, så kan du faktisk også brygge en såkaldt “flash-chilled” kaffe. Ideen er, at brygge en varm kaffe, som bliver straks og hurtigt nedkølet. Det gør du ved, at brygge direkte over isterninger, fx med en Chemex, Hario, Aeropress, filtermaskine eller espresso. Husk at bruge nok isterninger, og brug cirka dobbelt så meget kaffe, da nogle af isterninger vil smelte og fortynde kaffen - nemt, hurtigt og lækkert!

Opskrift til flash chilled coffee i en Chemex, Kalita eller Hario V60:
Du skal bruge:

  • 45g groft kværnet kaffe (som groft salt)
  • 300g Isterninger
  • 300g vand (97 grader)

Isen skal være i kanden, så kaffen brygges direkte over isen.
Bryg kaffen med 100g vand til bloom pour og tilsæt de resterende 400g vand løbende.
Servér kaffen i et glas med is, og tilsæt eventuelt et skvæt mælk.
God fornøjelse!

Test: