Privat

Månedens kaffe - Merci Fernandez - 5000g tønde (cirkulær emballage)

Peru

1.450,00 kr.

Risteprofil
Lys
Mørk
Smagsnoter

En blomstret og frugtig kaffe med noter af honning, mørke bær og mango

Denne vare er kun tilgængelig for vores erhvervs-aftaler. Kontakt os på kontakt@onsk.dk eller ring på tlf. +45 25 94 02 10

Månedens kaffe - Merci Fernandez - 5000g tønde (cirkulær emballage)

Merci Fernandez
Vi skal denne måned på gen-besøg hos Merci Fernandez, der holder til i det nordlige Peru. Her dyrker hun kaffe på hendes lille gård El Barejon. Merci er en passioneret og visionær landkvinde, og hun arbejder også professionelt med at smage og vurdere kaffer i et såkaldt “cupping-lab”, samt rådgiver andre økologiske producenter. Erfaringen fra smagningen tager hun med over i sin produktion, hvor hun eksperimenterer med forskellige typer af fermentering og tørring af kaffen, for at bringe nye smage ud i kaffen.

Finca El Barejon
Vi drog sidste år til Colosay i det nordlige Peru for at besøge Merci. Her oplevede vi hvordan hun planter nye og spændende kaffesorter, og arbejder med at kunne optimere fermentering og tørring af kaffen, for at kunne levere innovative kaffer. Derudover fik vi et måltid grillet cuy (marsvin), og så bryggede vi hendes egen kaffe, som vi havde medbragt fra Danmark. Mercis egen favorit er denne vaskede kaffe, hvor de blomstede og frugtige nuancer er mest tydelige.

Merci brygger selv kaffe på hendes Chemex, så denne måneds tip er at sætte fokus på denne unikke brygger. Chemexen er ikke blot kendt fra film, tv-serier og designmuseer, men også for at levere en exceptionel klar og ren smag i kaffen, grundet de særlige filter som er tykkere end normale filtre. Her filtreres olier og grimme bismage fra, og kaffens unikke karakteristik står tydeligt frem. Det er favoritten hos Merci og også blandt ØNSK-teamet. Find den klassiske Chemex kande her.

 

 

Månedens kaffe - Merci Fernandez - 5000g tønde (cirkulær emballage)
Land, region Peru, Colasay
Højde 1.500 m.o.h.
Behandling Vasket
Sorter Arabica (Caturra)
Rasmus - kaffe i skoven

Rasmus fra ØNSK har besøgt Merci og fortæller om kaffen: “Denne kaffe er fuld af duft og smag! Den dufter blomstret og frisk, med en kompleks sødme. Det går også igen i smagen, hvor jeg især er imponeret over den smør- og honningagtige sødme, der er mere delikat end den klassiske chokolade-sødme. Jeg kan også smage den forlængede fermentering Merci har givet bønnerne, med en frugtighed som mørke bær og frisk mango. Det er en kaffe som jeg har brygget hele sommeren både som filter/pour-over men også som coldbrew i stempelkande - det bringer virkelig kompleksiteten og sødmen helt med ud i koppen!"

Når du køber ØNSK er det...

Direkte handel

Vi handler direkte med kaffebønderne for at sikre, at de får en ordentlig betaling for det hårde arbejde, som de lægger i at producere kaffe af høj kvalitet. Læs mere her.

Skovdyrket kaffe

Kaffen er dyrket i skyggen af andre træer, hvilket har en række fordele: mere absorbering af CO2, mere biodiversitet, en sundere jordbund som ikke kræver pesticider, og ikke mindst en bedre smagende kaffe. Læs mere her.

Friskristet kaffe

Når du bestiller kaffe fra ØNSK er det altid friskristet, og af høj kvalitet. Vi rister kaffen hver uge, og har et løfte om, at vi ikke udsender kaffe som er mere end 21 dage fra ristedatoen.

100% håndplukket kaffe

Alt kaffen er håndplukket, hvilket er din garanti for en høj kvalitet. Dermed er det kun de bedste og mest modne bær som er blevet plukket.

Bøtter der batter

Månedens kaffe - Merci Fernandez - 5000g tønde (cirkulær emballage)

Mindre emballageforbrug – mere genbrugskultur

Konceptet er simpelt. Vi leverer kaffen i 5-kilos bøtter med vores elektriske varevogn. Når vi leverer kaffen, tager vi samtidig de tomme bøtter med retur, så de kan vaskes og genopfyldes med ny friskristet kaffe. På den måde undgår vi at bruge fossile brændstoffer og engangsemballage, når vi leverer kaffe til din arbejdsplads. Ifølge beregninger fra Teknologisk Institut reducerer vi dermed CO2-aftrykket med 63-71 % sammenlignet med traditionelle 1-kilos af plast.

Læs mere

Relaterede blogindlæg

Andet

5 grunde til hvorfor du skal have et kaffeabonnement

Hvad er et kaffeabonnement og hvorfor burde jeg få et? Vi er kommet med top [...]

Tips & tricks

5 facts om skovkaffe

Her er nogle flere ØNSK artikler, du måske synes om [...]

Café de Alturas

Køb økologisk kaffe og undgå alt det, du ikke vil have i din kop

Gå på opdagelse i vores økologiske kaffer Opbygning af infrastruktur til økologisk gødning hos kaffebonde [...]