Privat

Månedens kaffe – Luis Eduardo Rivas – Finca Las Palmeras – 5000g tønde (cirkulær emballage)

1.450,00 kr.

Sød og kompleks kaffe med noter af hyldeblomst, kakao og rørsukker

Denne vare er kun tilgængelig for vores erhvervs-aftaler. Kontakt os på kontakt@onsk.dk eller ring på tlf. +45 25 94 02 10

Luis Eduardo Rivas - månedens kaffe januar 2023
Velkommen til denne månedens kaffe, hvor vi er rejst til Nicaragua, nærmere bestemt til San Rafael del Norte i det nordlige højland. Her skal vi besøge landmanden Luis Eduardo Rivas, der dyrker kaffe på den lille kaffegård Las Palmeras. Luis og hans familie har arbejdet med kaffe hele livet, og har specialiseret sig i særlig kaffesorter og fermenteringer af kaffen - og denne kaffe er ingen undtagelse! Foruden at være en erfaren og dygtig landmand, er Luis og præsident i kooperativet Café de Alturas, som du måske kender, da de også leverer en af ØNSKs faste kaffer.

Elefantbønnen
Måske har du allerede lagt mærke til at der er noget særligt ved denne kaffe - bønnerne er kæmpe store! Det er nemlig kaffesorten Maracaturra, der også er kendt og eftertragtet for de ekstra store bønner (Er Maracaturra lidt svært at udtale, kaldes den også for elefantbønnen). Sorten og de store bønner har en næsten mytisk status i kaffeverdenen, og flere og flere producenter i Nicaragua kaster sig ud i at dyrke Maracaturra. 

Udover at være betagende at kigge på, så er smagen af disse bønner særlige. De er kendt for at producere fyldige og ekstra søde kaffer. Denne kaffe er vasket, som giver en ren og blød smag, men også fremhæver kaffens komplekse noter.

Smagen
Andreas fra ØNSK siger om denne kaffe:
“Når jeg ser disse kæmpe kaffebønner, kan det ikke andet end at give mig en forventning om noget helt særligt. Denne kaffe er også noget ganske unikt - duften er blomsteragtig og frisk, hvilket går igen i smagen, hvor jeg især lægger mærke til søde og friske noter af hyldeblomst, rørsukker og noget let krydderet. Det er en kaffe der er svær at blive helt klog på, da den byder på mange forskellige smagsnuancer, alt efter hvordan den brygges. Vildt spændende og noget anderledes end man ellers finder i nicaraguanske kaffer. God fornøjelse!”