Privat

Månedens kaffe - José Quintos Natural

Peru

105 kr.395 kr.

Smagsnoter

Sød og fyldig kaffe med noter af tropiske frugter og tørrede bær.

Månedens kaffe - José Quintos Natural

José Quintos
Denne måned besøger vi José Quintos, en dedikeret landmand fra det nordlige Peru, nærmere bestemt San Ignacio-regionen, som er kendt for sit milde klima, sine høje bjerge og sin fremragende kaffe. Vi besøgte José i 2023, efter at have hørt, at han er en af de få landmænd i området, der med succes dyrker natural-kaffe i kombination med stor biodiversitet og skyggetræer – noget sjældent i regionen.

Naturals og skovkaffe
Skyggedyrkning beskytter ikke kun kaffeplanterne mod direkte sollys, men hjælper også med at bevare biodiversiteten i området. Denne metode forbedrer jordkvaliteten, og i kombination med den tynde bjergluft fra højderne fremmes en langsom modning af kaffebærrene, hvilket giver mere komplekse smagsnoter i kaffen. Derudover beskytter skyggetræerne mod de ekstreme og uforudsigelige vejrforhold, der er forårsaget af klimaforandringer.

Folk som José er pionerer inden for den positive udvikling blandt Perus kaffeproducenter. Han viser, hvordan bæredygtig produktion både kan være til gavn for klimaet, biodiversiteten og hans egen indkomst.

Naturlig kaffe?

Hvad er natural-kaffe? Lad os forklare det!

En natural-kaffe er kort fortalt en kaffe, der tørres inde i det røde kaffebær i stedet for at blive afskallet og vasket for sukker. Det betyder, at kaffebønnen fermenterer inde i bæret gennem hele tørringsprocessen, som kan vare op til 3-4 uger. Udover den unikke smag, som natural-kafferne udvikler, betyder denne metode også, at der ikke anvendes vand i processen, hvilket gør den langt mindre klimabelastende – win-win!

Natural-kaffe er kendt for sine komplekse smagsnoter. Den har ofte en frugtig, vinøs karakter med noter fra kaffebæret, som kaffen er tørret sammen med. Smagen kan være fyldig med naturlig chokoladesødme, undertoner af tropiske frugter og en let syrlig kant.

.

Månedens kaffe - José Quintos Natural
Land, regionPeru, San Ignacio
Højde1.400 m.
BehandlingNaturel
SorterBourbon
Månedens kaffe - José Quintos Natural

Rasmus fra ØNSK har testet José Quintos' kaffe: “Jeg havde fornøjelsen af at besøge José, hvor vi nød en lokal frokost og et shot hjemmelavet sprit lavet af sukkerør fra gården. Det var en fantastisk oplevelse at se hans gård og møde familien. Da jeg smagte kaffen, vidste jeg straks, at det var en kaffe, vi skulle have med i vores abonnement.Kaffen er sød og fyldig, med noter af tropiske frugter og tørrede bær. Den smager bedst uden mælk og fortjener din fulde opmærksomhed!”

Særlig egnet til:

Når du køber ØNSK er det...

Direkte handel

Vi handler direkte med kaffebønderne for at sikre, at de får en ordentlig betaling for det hårde arbejde, som de lægger i at producere kaffe af høj kvalitet. Læs mere her.

Skovdyrket kaffe

Kaffen er dyrket i skyggen af andre træer, hvilket har en række fordele: mere absorbering af CO2, mere biodiversitet, en sundere jordbund som ikke kræver pesticider, og ikke mindst en bedre smagende kaffe. Læs mere her.

Friskristet kaffe

Når du bestiller kaffe fra ØNSK, er det altid friskristet og af høj kvalitet. Vi rister kaffen på en Loring – en energieffektiv kafferister, der sikrer ensartet ristning og høj kvalitet i hver batch.

100% håndplukket kaffe

Alt kaffen er håndplukket, hvilket er din garanti for en høj kvalitet. Dermed er det kun de bedste og mest modne bær som er blevet plukket.

Mulighed for cirkulær emballage

Månedens kaffe - José Quintos Natural

Vil du og din virksomhed også være med til at reducere emballageforbruget?

Måske står din virksomhed over for en grøn omstilling. Eller måske er du allerede i en bæredygtig virksomhed, der gerne vil skrue endnu mere op for de grønne tiltag. Uanset hvad, så er der ingen tvivl om, at emballagebesparing har en positiv effekt på din virksomheds grønne regnskab - og på miljøet.

Læs mere