Månedens Kaffe – Douglas Gonzales ØKO
Douglas Gonzales
Vi skyder foråret i gang med endnu en enestående kaffe fra en af vores favoritter! Douglas Gonzalez og hans lille kaffegård, Finca San Antonio, har gjort et stort indtryk på os, så vi er glade for igen at præsentere en kaffe fra ham! På blot 2 hektar dyrker Douglas Pacamara-kaffebønner, kendt for deres imponerende størrelse og unikke smagsprofil. Glæd dig til en fyldig og karakterfuld kaffeoplevelse!
Natural Pacamara
Natural? Lad os uddybe!
Det er som bekendt ikke kun størrelsen, der er afgørende. Douglas har forarbejdet denne Pacamara-kaffe ved hjælp af en ‘natural’ proces, der fremhæver dens unikke smagsprofil. Her får kaffebønnen lov til at tørre inde i det modne, røde kaffebær i stedet for at blive vasket og afskallet med det samme. Denne langsomme proces, som kan tage 3-4 uger, giver bønnen tid til at udvikle komplekse smagsnuancer.
Resultatet? En fyldig og frugtig kaffe med naturlig sødme og ofte et strejf af tørret kaffebær. Samtidig er metoden vandbesparende, hvilket gør den mere bæredygtig – en sand gevinst for både smag og miljø!
Bryggetip
For at fremhæve Pacamara-bønnernes fyldige krop og frugtsødme anbefaler vi en pour-over metode som V60 eller Kalita Wave.
Vi brygger på en Kalita Wave 185 og sigter efter 300 ml kaffe – perfekt til to kopper. For at undgå overekstraktion bør bryggetiden ikke overstige 3 minutter. Brug 21 g kværnet kaffe med en konsistens som groft salt. På en skala fra 1 til 10 (hvor 1 er helt fint og 10 er meget groft) anbefaler vi en kværningsgrad på 6-7.

Land, region | Nicaragua, San Antonia de Sisle |
Højde | 1.400 m. |
Behandling | Natural |
Sorter | Pacamara |

Maëlle, Impact Specialist hos ØNSK har smagt Douglas' kaffe: “Jeg er virkelig imponeret over denne Pacamara fra Douglas! Den har en juicy smag med noter af kirsebær og brombær, smukt balanceret med en naturlig sødme af tørret frugt. Når jeg brygger den som pour-over, fremhæves de frugtige nuancer endnu mere, og kaffens kompleksitet kommer virkelig til sin ret. En kaffe lige efter min smag!”
Særlig egnet til:
Filter
AeroPress
Stempelkaffe
Cold brew
Pour over
Espresso
Når du køber ØNSK er det...

Direkte handel
Vi handler direkte med kaffebønderne for at sikre, at de får en ordentlig betaling for det hårde arbejde, som de lægger i at producere kaffe af høj kvalitet. Læs mere her.
Skovdyrket kaffe
Kaffen er dyrket i skyggen af andre træer, hvilket har en række fordele: mere absorbering af CO2, mere biodiversitet, en sundere jordbund som ikke kræver pesticider, og ikke mindst en bedre smagende kaffe. Læs mere her.
Friskristet kaffe
Når du bestiller kaffe fra ØNSK, er det altid friskristet og af høj kvalitet. Vi rister kaffen på en Loring – en energieffektiv kafferister, der sikrer ensartet ristning og høj kvalitet i hver batch.

100% håndplukket kaffe
Alt kaffen er håndplukket, hvilket er din garanti for en høj kvalitet. Dermed er det kun de bedste og mest modne bær som er blevet plukket.Live fra Finca San Antonio
Mød Douglas Gonzalez og få et indblik i hans kaffegård!
Noel er taget til Finca San Antonio, hvor han præsenterer månedens kaffe fra Douglas Gonzalez og viser den frodige kaffeskov, hvor Pacamara-bønnerne dyrkes. I videoen fortæller han også, hvad du kan forvente af smagsnoter i denne kaffe.
Mulighed for cirkulær emballage

Vil du og din virksomhed også være med til at reducere emballageforbruget?
Måske står din virksomhed over for en grøn omstilling. Eller måske er du allerede i en bæredygtig virksomhed, der gerne vil skrue endnu mere op for de grønne tiltag. Uanset hvad, så er der ingen tvivl om, at emballagebesparing har en positiv effekt på din virksomheds grønne regnskab - og på miljøet.
Læs mere