Privat

Månedens Kaffe – Carmen & Edis Herrera

Peru

105 kr.395 kr.

Smagsnoter

Sød & frugtig med noter af brun sukker, rabarber & papaya

Månedens Kaffe – Carmen & Edis Herrera

Carmen & Edis
Denne måned skal vi smage en spændende kaffe fra en af vores yndlingsgårde i Peru. Vi skal dybt ind i Perus Amazonasregion, hvor vi møder vores gode venner Carmen og Edis Herrera. De producerer bønner til vores faste kaffe, El Palto, men på deres gård, El Mirador (“Udsigtspunktet”), dyrker de også disse unikke bønner.

Kaffen er en Pacamara Natural, som er kendt for sine kæmpestore bønner og en fed, frugtig smag. Smagen er et resultat af Carmen og Edis’ unikke fermenteringstanke, hvor kaffen udvikler komplekse og frugtige noter – noget, der virkelig træder frem i denne kaffe.

El Mirador
Carmen og Edis er forgangspersoner for innovative måder at dyrke kaffe på i El Palto. De eksperimenterer med sjældne kaffesorter, såsom denne Pacamara, samt med forlængede fermenteringer i lukkede tanke, hvor kaffen gennemgår en såkaldt anaerob fermentering, der giver en unik frugtighed.

Denne kaffe er tørret som en natural, hvor kaffen får noter af modne bær – faktisk kaffebær – som er genkendeligt fra natural-kaffer.

Kombinationen af de kæmpestore Pacamara-bønner og natural-processen giver en kaffe, der viser noget af det bedste, Amazonas og Peru har at byde på fra Finca El Mirador.

Bryggetip
For at fremhæve de store bønners fyldige krop og frugtsødme anbefaler vi en pour-over metode som V60 eller Kalita Wave.

Hario V60 er perfekt til den dedikerede kaffeentusiast, der ønsker fuld kontrol over bryggeprocessen og mulighed for at eksperimentere med smagsnuancer ved at justere forskellige bryggeparametre.

Læs den fulde guide her: https://onsk.dk/bryggeguide-hario-v60/?srsltid=AfmBOooxeafzfI4Fb7y0-LMkSjc7xlLcW3xrp8f20_JAKW61cHcpr6x6

Månedens Kaffe – Carmen & Edis Herrera
Land, regionPeru
Højde1.600 m.
BehandlingNatural
SorterPacamara
Månedens Kaffe – Carmen & Edis Herrera

Rasmus fra ØNSK har smagt Carmen & Edis' kaffe: “Carmen & Edis’ kaffe er en superkompleks kaffe, der leder tankerne hen på alverdens eksotiske frugter. Jeg lægger især mærke til en fyldig sødme som brun farin, kombineret med noter af søde, modne bær, der kan vække associationer til syltetøj eller rabarberkage.Jeg smager noter af brun farin, rabarber og papaya, som tilsammen skaber en intens, frugtig kaffe – perfekt både som en anderledes espresso og som en helt unik filterkaffe. Jeg er særligt glad for at brygge den på min Hario V60, hvor alle nuancerne virkelig kommer til sin ret.”– Rasmus fra ØNSK

Særlig egnet til:

Når du køber ØNSK er det...

Direkte handel

Vi handler direkte med kaffebønderne for at sikre, at de får en ordentlig betaling for det hårde arbejde, som de lægger i at producere kaffe af høj kvalitet. Læs mere her.

Skovdyrket kaffe

Kaffen er dyrket i skyggen af andre træer, hvilket har en række fordele: mere absorbering af CO2, mere biodiversitet, en sundere jordbund som ikke kræver pesticider, og ikke mindst en bedre smagende kaffe. Læs mere her.

Friskristet kaffe

Når du bestiller kaffe fra ØNSK, er det altid friskristet og af høj kvalitet. Vi rister kaffen på en Loring – en energieffektiv kafferister, der sikrer ensartet ristning og høj kvalitet i hver batch.

100% håndplukket kaffe

Alt kaffen er håndplukket, hvilket er din garanti for en høj kvalitet. Dermed er det kun de bedste og mest modne bær som er blevet plukket.

Mulighed for cirkulær emballage

Månedens Kaffe – Carmen & Edis Herrera

Vil du og din virksomhed også være med til at reducere emballageforbruget?

Måske står din virksomhed over for en grøn omstilling. Eller måske er du allerede i en bæredygtig virksomhed, der gerne vil skrue endnu mere op for de grønne tiltag. Uanset hvad, så er der ingen tvivl om, at emballagebesparing har en positiv effekt på din virksomheds grønne regnskab - og på miljøet.

Læs mere