Privat

Månedens kaffe – Anizeto Linares

95,00 kr.340,00 kr.

En frugtig og fyldig kaffe med noter af sød honning, mango og tørret frugt

 

Anizeto Linares - månedens kaffe februar 2023
Den friske høst fra Peru er netop landet i Danmark, og her kommer en frugtbombe af en kaffe som stammer fra en af vores rigtigt gode venner, Anizeto Linares. Vi skal dybt ind i det frodige Amazonas, omgivet af høje bjerge, vandfald og eksotiske frugtplanter. Her bor Anizeto på gården La Lima, hvor han dyrker kaffe i skyggen af frugttræer og avocadotræer. Udover at give skygge, bidrager disse træer også til at brødføde familien og de ansatte på gården. Netop denne kaffe er en af Anizetos specialiteter - nem en såkaldt natural kaffe.

Specialist i natural-kaffer
Måske er du erfaren med de populære naturals, eller måske tænker naturlig-hvad-for-en? Når en kaffe er en natural, betyder det at kaffebønnen er tørret inde i det røde kaffebær. Her tager tørringen 3-4 uger, hvor kaffen fermenterer i det søde bær. Det giver en fed og frugtig smag, fyldt med sødme og noter af alverdens frugter. Det er en risikabel og besværlig proces, hvor en overfermentering eller få rådne bær kan ødelægge hele kaffen. Anizeto har dog specialiseret sig i netop denne proces, og vi er vilde med hans kaffe!

Smagen
Emil fra ØNSK er særligt glad for kaffen fra Anizeto: ”Jeg er vild med frugtige og intense naturals - det er min favorit type kaffe! Anizetos kaffe har en lækker frugtighed og er ledsaget af en fyldighed og lang, let krydret eftersmag, der gør det til en skøn kaffe til de kolde måneder. Jeg smager noter af moden mango, tørrede frugter og sød honning. Jeg er vild med at brygge Anizetos kaffe på min stempelkande, som bringer alle de dybe og komplekse noter frem i kaffen. Kæmpe anbefaling!”