Privat

Månedens kaffe – José & Rosalia Pascual – 5000g tønde (cirkulær emballage)

1.450,00 DKK

Sød og fyldig kaffe med noter af mørk chokolade og karamel


OBS: Kun tilgængelig i følgende postnumre:
1050-2400
2450-2500

Ryd

Månedens kaffe fra Juni kommer fra parret Jose og Rosalia Pascual, og deres lille kaffegård der hedder Clavel Roja, som er en lokal blomst med giftige blade. Gård er beliggende i hele 2000 meters højde i bjergene i det nordlige Colasay-distrikt i Peru. Èn af Jose og Rosalias største udfordringer er, at de har meget regn og kølige temperaturer på gården, hvilket gør det sværere at få tørret kaffen, når der er travlt i høstsæsonen. Dog har de seneste år været gode for Jose og Rosalia, der hvert år har løftet kvaliteten af kaffen - og også deres indtjening.

Som nævnt er Clavel Roja beliggende i hele 2000 meters højde, hvilket er helt afgørende for kaffens kvalitet. Når kaffe bliver dyrket i tyndere luftlag sker der nemlig en langsommere udvikling i kaffebønnen. Det betyder at den tid, fra kaffen blot er en blomst og til det modne kaffebær, tager flere måneder end i lavere luftlag. Det bevirker at bønnen får en hårdere kerne og en mere kompleks og sød smag. Højden er derfor helt afgørende for kaffens kvalitet, og 2000 meter er nogle af de højeste kaffegårde man kan finde.

Smagen
Ziggy fra ØNSK fortæller om smagen:
“Kaffe fra Jose og Rosalia er perfekt til dig som er glad for en kaffe med masser af fylde og sødme. Kaffen føles tung i munden, og næsten helt olieret. Kaffens store sødme leder tankerne hen på karamel og chokolade. Ikke en lys chokolade, men en rigtig god og kraftig mørk chokolade, hvor ét stk er rigeligt til at mætte. Rigtig god fornøjelse!”

Månedens bryggetip
Vil du gerne smage alle de komplekse smage i Jose og Rosalias kaffe? Så er vandet du bruger faktisk rigtig vigtigt - det er trods alt mere end 95% af din kop kaffe. Det er ingen overraskelse at vandet i Danmark (og især i Københavnsområdet), er fyldt med kalk. Kalk er ikke godt for kaffe. Det overdøver kaffen og kan give en flad og kedelig smag. Derfor anbefaler vi, hvis du ikke allerede har, at investere i en kande der filtrerer dit vand, så du får mere smag ud af dine kaffebønner og passer godt på dit bryggeudstyr.
Her kan du finde vores BWT filterkande, der ikke bare filtrer kalk og tungmetaller fra, men som også tilsætter magnesium, der både er godt for din krop og smagen i din kaffe. (link til filterkandeprodukt)

Månedens fun fact
Når vi snakker om vand og kaffe, så har du måske oplevet, at bestille en espresso på en italiensk café og få serveret et lille glas vand til. Det var originalt en italiensk regel, at der skulle et lille glas vand til, for at vise at vandet i cafeen var rent, eftersom at meget by-vand oftest var beskidt og grumset. Senere er de gået over til at servere boblende mineralvand, som tjener den funktion at det renser smagspaletten på tungen. Perfekt til både før og efter en lækker espresso.  

Hver måned byder vi velkommen til en ny, unik og økologisk specialkaffe.
Gå på opdagelse i lækre smagsnuancer og mød nye, passionerede kaffeproducenter i hver pakke.