Privat

Leonel Valladares – Mørkristet kaffe

75,00 DKK220,00 DKK

Let og frugtig syre med undertoner af fersken, underbygget af en fyldig eftersmag af fede mandler og en subtil honningsødme.

Ryd
Om kaffen

En fyldig og frisk kaffe, der leder tankerne hen på fersken samt en subtil og kompleks honningsødme. Smagen afsluttes af runde mandelnoter, der giver kaffen fylde.

En helt særlig mørkristet kaffe, der passer godt til eftermiddagskaffen når du gerne vil nyde en kompleks og delikat espresso. Den lidt mørkere risteprofil, gør den ideel til som en ren espresso eller med en lille smule mælk.

Læs vores guide til den perfekt espresso her.

 

Leonel Valladares

Land, region Nicaragua, Nueva Segovia Dipilto.
Højde 1.400-1.500 m.o.h.
Behandling Vådmølle, afrikanske senge
Sorter Arabica (Caturra, Maragogype, Catuai Amarillo)
Risteprofiler Mellemristet og mørkristet
Historien bag Leonel Valladares

71-årige Leonel har brugt hele sit liv på kaffe. Han bor på gården Finca Organica Santa Prisca, som han har ejet i 43 år. Den lille kaffegård udgør en oase midt i skoven, hvor Leonels mange børnebørn leger og griner om kap med hinanden mellem høje træer.

Leonel er en principfast landmand. Han mener ikke, at sprøjtemidler er nødvendige for en god kaffeproduktion, og han producerer selv sin egen gødning på gården. Drivkraften for ham er at passe på naturen og efterlade en bedre verden til sine børnebørn.

Leonel Valladares formår sammen med sin familie at producere nogle af Nicaraguas allerbedste kaffebønner, samtidig med han passer på den omkringliggende natur og familien.

Leonels kaffe har været en fast bestanddel af ØNSK, siden vi startede. Vi er utrolig stolte af at forhandle en kaffe, der er synonym med de idealer, som ØNSK er bygget på.

ØNSK hos Leonel
Kaffebonden Leonel Valladares med sin kaffe i hånden i en kaffeplantage i Nicaragua
Leonel og hans familie
Børn hos Leonel - ØNSK t-shirts

Byggeprojekt på Leonels gård

I samarbejde med Leonel har vi opført et byggeprojekt på hans gård, der kan støtte ham i produktionen af økologisk gødning.