Privat

José Espinoza - lysristet kaffe - 5000g tønde (cirkulær emballage)

Peru

1.700,00 kr. Fåes nu som abonnement

Risteprofil
Lys
Mørk
Smagsnoter

En frisk og frugtig kaffe med noter af sød mandarin, hindbær og abrikos

Denne vare er kun tilgængelig for vores erhvervs-aftaler. Kontakt os på kontakt@onsk.dk eller ring på tlf. +45 25 94 02 10

José Espinoza - lysristet kaffe - 5000g tønde (cirkulær emballage)

En ekstraordinær og frugtig natural-kaffe fra kaffebonden José Espinoza dyrket på hans gård La Confianza i det nordlige kaffedistrikt Chirinos i Peru. Kaffen er frisk og frugtig med noter af sød mandarin, hindbær og abrikos.

Land, region Peru, Alto Pirias, Chirinos
Højde 1900 m.o.h.
Behandling Natural, hævede senge
Sorter Arabica (Bourbon, Caturra, Pache, Catimor)
Stine Busk ØNSK

Stine fra ØNSK er stor fan af José Espinoza: "Josés kaffe er en frugtig og vild kaffe! Jeg kan virkelig smage, at kaffen er tørret inde i det søde kaffebær. Det giver kaffen en vinøs og let fermenteret smag som velmodne frugter, hvor især sød mandarin, hindbær og abrikos står tydeligt frem. Det er min personlige favoritkaffe brygget som pour over, hvor jeg enten bruger min Hario V60 eller chemex. Her synes jeg virkelig, at alle smagsnoterne kommer til live i koppen."

Når du køber ØNSK er det...

Direkte handel

Vi handler direkte med kaffebønderne for at sikre, at de får en ordentlig betaling for det hårde arbejde, som de lægger i at producere kaffe af høj kvalitet. Læs mere her.

Skovdyrket kaffe

Kaffen er dyrket i skyggen af andre træer, hvilket har en række fordele: mere absorbering af CO2, mere biodiversitet, en sundere jordbund som ikke kræver pesticider, og ikke mindst en bedre smagende kaffe. Læs mere her.

Friskristet kaffe

Når du bestiller kaffe fra ØNSK er det altid friskristet, og af høj kvalitet. Vi rister kaffen hver uge, og har et løfte om, at vi ikke udsender kaffe som er mere end 21 dage fra ristedatoen.

100% håndplukket kaffe

Alt kaffen er håndplukket, hvilket er din garanti for en høj kvalitet. Dermed er det kun de bedste og mest modne bær som er blevet plukket.

Historien bag José Espinoza

Ta’ dine vandrestøvler på, for turen går opad!

Op til 1812 meter over havets overflade, hvor José Espinoza dyrker sin elskede økologiske kaffe. Hans kaffegård er kun tilgængelig til fods eller med en offroad motorcykel, men det stopper ikke José fra at lave en fantastisk natural-kaffe.

En naturalkaffe er, når kaffen tørres inde i selve kaffebærrene i stedet for at afskalle og vaske den. Det giver en meget intens frugtighed og sødme, der næsten giver associationer til rødvin og fermenteret frugt. José har specialiseret sig i netop at dyrke disse sjældne “naturals” og han er en mester til at styre fermenteringen og tørringen af kaffen. Hans ekspertise og behandling af kaffen giver den en smagseksplosion af modne frugter, som stadig er ren og delikat uden overfermentering.

Jose-espinoza-coffee-farmer
José og Rasmus i Peru
Jose-espinoza-coffee-farmer

Bøtter der batter

José Espinoza - lysristet kaffe - 5000g tønde (cirkulær emballage)

Mindre emballageforbrug – mere genbrugskultur

Konceptet er simpelt. Vi leverer kaffen i 5-kilos bøtter med vores elektriske varevogn. Når vi leverer kaffen, tager vi samtidig de tomme bøtter med retur, så de kan vaskes og genopfyldes med ny friskristet kaffe. På den måde undgår vi at bruge fossile brændstoffer og engangsemballage, når vi leverer kaffe til din arbejdsplads. Ifølge beregninger fra Teknologisk Institut reducerer vi dermed CO2-aftrykket med 63-71 % sammenlignet med traditionelle 1-kilos af plast.

Læs mere

Relaterede blogindlæg

Viden om kaffe

Guide: Vælg den rigtige kaffeløsning til kontoret

Konklusion Vi håber, at ovenstående guide har givet dig et overblik over, hvilken kaffeløsning du [...]

Viden om kaffe

An introduction to natural processing: world’s oldest coffee processing method

In the final part of our blog series about coffee processing methods, we’re focusing on [...]

Andet

ØNSK is a Certified B Corporation. What’s next?

We are B Corp! 🎉 …but what does that mean, exactly? If you follow us [...]