Privat

Corcasan – Lungo kaffekapsler

40,00 DKK345,00 DKK

Lungo kaffekapslen fra Corcasan har en cremet smag af mørk chokolade og pekannødder

Ryd
Om kaffen

Bionedbrydelige kaffekapsler med økologisk kaffe. Espressokapslen fra Corcasan er kompatibel med Nespressos kaffemaskiner. Den har en mørk og kraftig smag, der indeholder noter af chokolade og nødder. For dig som ønsker en god og lækker kop kaffe uden for meget besvær.

Kaffen stammer fra kaffekooperativ Corcasan, som ligger i den nordlige del af Nicaragua. Kooperativet består af 248 familiedrevne kaffefarme, som producerer økologisk kaffe.

Corcasan har et stort fokus på at uddanne sine medlemmer.
Det indebærer fx:

  • at opsamle regnvand og genbruge det i produktionen af kaffe.
  • at udvikle biodiversiteten på kaffemarken for at passe på den lokale flora og fauna.
  • at arbejde med kvindelige gårdejere og ansætte flere kvinder for at styrke ligheden mellem kønnene.

Det er igennem disse og flere tiltag, at vi sammen med Corcasan kan levere kaffe, som ikke bare smager fantastisk, men som også sætter et positivt aftryk på lokalsamfundet og naturen i San Juan Del Rio Coco.

Corcasan

Land, region Nicaragua, Madriz.
Højde 1.150-1.500 m.o.h.
Behandling Vådmølle, afrikanske senge
Sorter Arabica (Caturra, Pacamara, Maragohype)
Risteprofiler Mellemristet og mørkristet
Historien bag Corcasan

Dybt inde i Nicaraguas nordlige regnskov gemmer sig et kaffekooperativ. Her, i byen San Juan del Río Coco, er 217 familiedrevne kaffegårde fælles om at producere fantastisk kaffe.

Selvom de fritgående høns går og hygge-klukker og roligt skraber i jorden, er der fart på hos Corcasan. De arbejder nemlig aktivt for at fremme vilkårene for kvinder i kaffeindustrien. Corcasan består lige nu af 84 bønder fra det stærke køn, og samtidig ledes halvdelen af kooperativets administrationen af kvinder.

Via Corcasan-kooperativet uddannes bønder i kaffedyrkning og får hjælp til finansiering, hvilket ligger til grund for kaffens høje kvalitet og kooperativets effektive økologiske kaffeproduktion.

Sammen med Corcasan leverer vi en kaffe, der ikke bare smager fantastisk. Den sætter samtidig et positivt aftryk på lokalsamfundet og naturen i det smukke San Juan del Río Coco.

Corcasan

Video-blog fra Corcasan

Se med når vi besøger kaffekooperativet Corcasan, møder medlem Pablo, og fester med musik og piñata.